Van Peteghem reageert in VTM NIEUWS op de prijsbarometer: “Toename van consumptie is eerste belangrijke relancemaatregel”

Nu onze economie stilaan weer heropleeft, zullen de steunmaatregelen die gezinnen het voorbije jaar door de crisis geholpen hebben, afgebouwd worden. Dat vertelde federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) vanavond in VTM NIEUWS. De overheid rekent erop dat een verhoogde consumptie zuurstof zal geven aan de begroting.

74 reacties

 • Luc Brouckaert

  2 dagen geleden
  Voor de meeste Belgen liggen onze buitenlandse buren niet veraf. Daar is het stukken goedkoper. Dus, allen daarheen!
 • Elisa deJong

  1 maand geleden
  klagen..? Wees dankbaar, dat je uberhaupt nog leeft! Velen zijn hun leven kwijtgeraakt door Covid..
 • Karine Roeland

  1 maand geleden
  Misschien eens besparen op het aantal ministers en hun loon? Het is gemakkelijk zeggen wat we moeten doen en er zelf zijn voeten aan vegen. Het enige dat wij mogen doen is betalen, betalen en nog eens betalen, terwijl onze ministers in luilekkerland leven.
 • Ivan Vanherpe

  1 maand geleden
  Ach .. staatsschuld ... ik begin er toch mee te lachen... Casa de Papel toestanden zijn het, geld drukken à volonté om de mensen achteraf weer in een schuldgevoel te steken. Al sinds de 2de wereldoorlog zijn de schulden exponentieel gestegen en geen staat die ze betaalt. Voor een echte schuld heb je een schuldenaar en een schuldeiser nodig. Kan er mij eens iemand vertellen wie dan wel de schuldeiser is van al die duizenden miljarden euro's en dollars? Ons monetair systeem is één grote zeepbel!
 • Paul Hendriks

  1 maand geleden
  Wat staat die man een onzin uit te kramen, als de prijzen omhoog gaan dan gaan automatisch de btw ontvangsten omhoog, het probleem is dat niet iedereen dit meer kan betalen, met als gevolg dat we met een nog groter gat in de begroting gaan zitten, en er niets opgelost raakt.

Geld