CD&V-vicepremier en minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) in de Kamer.
Volledig scherm
CD&V-vicepremier en minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) in de Kamer. © BELGA

Van Peteghem pleit voor taxshift van 1,2 miljard via uitdoven door Dehaene ingevoerde BBSZ-bijdrage

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) legt een uitgewerkt voorstel op de regeringstafel om de belastingen voor de werkende middenklasse met 1,2 miljard euro te verlagen. Dat is een verrassende voorafname op de grote fiscale hervorming die hij voorbereidt, zo schrijft De Tijd zaterdag.

32 reacties

 • Marcel Bontinck

  1 jaar geleden
  Ik kom niet aan de grens om soldariteitsbijdrage op mijn pensioen te betalen maar omdat ik in 2004 mijn groepsverzekering heb opgenomen berekent men daarop een fictieve rente en telt die bij mijn pensioen zodat ik elke maand 47 euro extra mag ophoesten.
 • Luc Schots

  1 jaar geleden
  Niets zo permanent als een tijdelijke maatregel :-)
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  1 jaar geleden
  @Gino SINNESAEL,juist overt die "solidariteitsbijdrage"(lees extra belasting pensioenen) wordt geen woord gesproken en betalen na 28 jaar nog steeds die 2 % en neen men moet geen pensioen van 2000€ hebben daarvoor maar al minder om te betalen.Wat nog meest schandalig is ,dit wordt nog steeds afgehouden terwijl er in een bejaarde tehuis zitten en niet de rekening volledig kunnen betalen en kinderen zelfs moeten bijspringen.
 • Marc Puystiens

  1 jaar geleden
  Ik vrees dat die man ervoor zal zorgen dat de huur met stukken omhoog zal gaan. Of hij moet enkel de echte vakantiewoningen viseren en niet de huurwoningen.
 • Karel Valgaern

  1 jaar geleden
  Vanaf '93 reeds moeten we dit betalen, zogezegd "tijdelijk". En sindsdien zijn er enkel méér politici gekomen die extra moesten betaald worden. Dus de redenering "voor onze sociale zekerheid" slaat nergens op. Was enkel ter financiering van "de politieke klasse".
 1. Econoom over begrotingstekort: “Zonder ambitieus plan gaat het binnenkort weer automatisch beginnen aandikken”
  PREMIUM

  Econoom over begrotings­te­kort: “Zonder ambitieus plan gaat het binnenkort weer automa­tisch beginnen aandikken”

  De Belgische begroting gaat volgend jaar 21,26 miljard euro in het rood. Door de sterke economische groei is dat beter dan verwacht. “Maar het begrotingstekort zal automatisch beginnen aandikken door de kost van de vergrijzing en de sociale zekerheid. Zonder ambitieus plan kleurt de begroting de volgende jaren weer donkerrood”, zegt econoom Bart Van Craeynest (VOKA).
 2. Sparen lijkt een luxe te worden: ruim helft van Belgen kan minder geld opzijzetten door inflatie

  Sparen lijkt een luxe te worden: ruim helft van Belgen kan minder geld opzijzet­ten door inflatie

  Meer dan de helft van de Belgen zou maandelijks meer willen sparen, maar moet dat spaargeld nu gebruiken voor de stijgende energie- en supermarktprijzen. Dat blijkt uit het ‘European Consumer Payment Report’. Om die reden worden Belgen financieel kwetsbaarder, zegt Anna Zabrodzka-Averianov van financieel dienstverlener Intrum. “Spaargeld is een buffer die consumenten tegen economische schokken beschermt en hen in staat stelt zich een comfortabele toekomst en pensioen te veroorloven”, klinkt het.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.