CD&V-vicepremier en minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) in de Kamer.
Volledig scherm
CD&V-vicepremier en minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) in de Kamer. © BELGA

Van Peteghem pleit voor taxshift van 1,2 miljard via uitdoven door Dehaene ingevoerde BBSZ-bijdrage

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) legt een uitgewerkt voorstel op de regeringstafel om de belastingen voor de werkende middenklasse met 1,2 miljard euro te verlagen. Dat is een verrassende voorafname op de grote fiscale hervorming die hij voorbereidt, zo schrijft De Tijd zaterdag.

32 reacties

 • Marcel Bontinck

  3 weken geleden
  Ik kom niet aan de grens om soldariteitsbijdrage op mijn pensioen te betalen maar omdat ik in 2004 mijn groepsverzekering heb opgenomen berekent men daarop een fictieve rente en telt die bij mijn pensioen zodat ik elke maand 47 euro extra mag ophoesten.
 • Luc Schots

  3 weken geleden
  Niets zo permanent als een tijdelijke maatregel :-)
 • raf peeters

  4 weken geleden
  @Gino SINNESAEL,juist overt die "solidariteitsbijdrage"(lees extra belasting pensioenen) wordt geen woord gesproken en betalen na 28 jaar nog steeds die 2 % en neen men moet geen pensioen van 2000€ hebben daarvoor maar al minder om te betalen.Wat nog meest schandalig is ,dit wordt nog steeds afgehouden terwijl er in een bejaarde tehuis zitten en niet de rekening volledig kunnen betalen en kinderen zelfs moeten bijspringen.
 • Marc Puystiens

  4 weken geleden
  Ik vrees dat die man ervoor zal zorgen dat de huur met stukken omhoog zal gaan. Of hij moet enkel de echte vakantiewoningen viseren en niet de huurwoningen.
 • Karel Valgaern

  4 weken geleden
  Vanaf '93 reeds moeten we dit betalen, zogezegd "tijdelijk". En sindsdien zijn er enkel méér politici gekomen die extra moesten betaald worden. Dus de redenering "voor onze sociale zekerheid" slaat nergens op. Was enkel ter financiering van "de politieke klasse".
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Econoom over begrotingstekort: “Zonder ambitieus plan gaat het binnenkort weer automatisch beginnen aandikken”
  PREMIUM

  Econoom over begrotings­te­kort: “Zonder ambitieus plan gaat het binnenkort weer automa­tisch beginnen aandikken”

  De Belgische begroting gaat volgend jaar 21,26 miljard euro in het rood. Door de sterke economische groei is dat beter dan verwacht. “Maar het begrotingstekort zal automatisch beginnen aandikken door de kost van de vergrijzing en de sociale zekerheid. Zonder ambitieus plan kleurt de begroting de volgende jaren weer donkerrood”, zegt econoom Bart Van Craeynest (VOKA).

Geld