Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © ANP

Van oproep van regering tot verplichte afschake­ling: deze drie noodfases liggen klaar als Poetin de gaskraan dichtdraait

De Russische president Poetin maakt zijn dreigement om de gaskraan naar Europa dicht te draaien voorlopig niet hard. Toch worden overal in Europa de noodplannen van onder het stof gehaald. Ook bij ons. Daarin wordt vastgelegd wat er gebeurt wanneer de kraan plots dicht gaat. Een overzicht.

73 reacties

 • Pascal Winters

  3 maanden geleden
  Vollebak kerncentrales bouwen. Probleem opgelost. Afval stockeren in oude koolmijnen. China bouwt er nu meer bij dan heel Europa ooit heeft gehad. Wie is er slim?
 • Danny Govaerts

  3 maanden geleden
  Wij Belgen waren toch maar voor %3 afhankelijk van Russisch gas.. waar komt dan de grote paniek vandaan .. worden we belogen. Of moeten ze met de overige %50 van het normale verbruik andere landen bevoorraden aan woeker winsten. Het geld moet van ergens komen.
 • frans Venloo

  3 maanden geleden
  Het plan is wie dan verbruikt + nog eens 15 % belastingen erbovenop te vragen ze zullen dan wel minder verbruiken . Daarna de dikken vesten in promotie zetten De politiekers zien wel waar de lamp brand
 • Stefanie van Dijk

  3 maanden geleden
  Als de regering dan eerst eens het goede voorbeeld geeft, op het gemeentehuis stoken ze je buiten en de straatverlichting kan op de meeste plaatsen gehalveerd tot zelfs beperkt tot kruisingen. Wat mij betreft kunnen we (EU) beter zelf de gaskraan dichtdraaien dan het erop aan laten komen dat Poetin dit misschien doet (overigens niet heel waarschijnlijk want is een van zijn grootste inkomstenposten op het moment)
 • Lisette Theunis

  3 maanden geleden
  Wat het afschakelplan van onze regering zoal waard is zullen we snel weten wanneer er paniek zal uitbreken. Men zal direct beseffen dat deze regering net alles net verkeerd heeft gedaan, om ons een veilige en goedkope energiebevoorrading te kunnen verzekeren.
 1. Poetin dreigt gaskraan dicht te draaien vanaf vandaag. Wat is zijn dreigement waard?
  PREMIUM

  Poetin dreigt gaskraan dicht te draaien vanaf vandaag. Wat is zijn dreigement waard?

  Russisch gas moet vanaf april met roebels worden afgerekend, anders worden de leveringen gestopt. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd. Maar wat is zijn dreigement waard? Econoom Johan Albrecht (UGent) en stroomhandelaar Matthias Detremmerie (Elindus) maken zich alvast niet veel zorgen. “Het is een dreigement van iemand die de grip op de situatie verliest”, zegt Detremmerie. “Moest Poetin in het allerslechtste scenario toch de kraan dichtdraaien, zijn we daar vrij goed op voorbereid.”
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.