Financieel expert Pascal Paepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Financieel expert Pascal Paepen. © Stephanie Lecocq, Steven Richardson

Van bijna failliet tot beste bank van 2020: hoe komt het dat KBC plots zo succesvol is?

KBC mag zich de ‘bank van het jaar 2020’ noemen, dat blijkt uit de jaarlijkse enquête die Spaargids.be organiseert. En dat mag gerust verrassend genoemd worden. Tijdens de financiële crisis tien jaar geleden moest de bank immers nog een beroep moest doen op overheidssteun. Hoe komt het dat KBC het plots zo goed doet? En zal ze dit ongekende succes kunnen blijven aanhouden? Financieel expert Pascal Paepen legt uit. 

19 reacties

 • Laura Craft

  3 weken geleden
  omdat ze hun clienteel bepikken
 • Ives Ameel

  8 maanden geleden
  Omdat ze door ons, de belasting betalers, gesponsord zijn.Maar wel een sponsoring die voor de belasting betaler niets opbrengt.
 • patrick feyen

  9 maanden geleden
  Door belastinggeld! En nu wordt dat de brave burger nog eens aangerekend.
 • walther truyens

  9 maanden geleden
  Toch in elk geval beter dan Dexia , daar zullen we nog miljarden voor betalen , maar dat houden ze stil . Het was daar een hele verzameling van CVP discipelen die de koers bepaalde en niet zag wat voor risico's dat er genomen werden . Gewoon incompetente mensen die dik betaald werden .
 • Ives Ameel

  9 maanden geleden
  Omdat ze met ons geld casino mogen spelen als ze winnen is het voor hun zak als ze verliezen betalen wij. Ja aandelen als het fout loopt zijn die ook geen cent meer waard nog zo een schone grap.
 1. INTERVIEW. Econoom Peter De Keyzer: “Het is een schande dat een land met zo'n hoge belastingen opnieuw in een lockdown moet”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Econoom Peter De Keyzer: “Het is een schande dat een land met zo'n hoge belastin­gen opnieuw in een lockdown moet”

  “Vergelijk corona met een nucleaire explosie. De flits hebben we nu gezien. Wat volgt is de schokgolf met 250.000 werklozen en duizenden bedrijven die in de anderhalvemetereconomie ten onder gaan.” Econoom Peter De Keyzer wond er een half jaar geleden geen doekjes om en staat daar nog steeds achter. “De lockdown is een zwaktebod, zeker bij een tweede golf. De eerste keer tot daar aan toe, maar nu zijn we er met de ogen open in gelopen. Het is alsof de Duitsers weer voor de deur staan en ze weer in twee dagen over ons heen walsen.”

Geld