Ghelamco-oprichter Paul Gheysens.
Volledig scherm
Ghelamco-oprichter Paul Gheysens. © ID

Van 153 miljoen naar 10 miljoen euro: Ghelamco treft schikking met fiscus

In een van zijn geschillen met de Bijzondere Belastinginspectie heeft vastgoedontwikkelaar Ghelamco een akkoord van zo'n 10 miljoen euro gesloten met de fiscus. Als de rechtbank de deal goedkeurt, moet Ghelamco veel minder betalen dan de fiscus eerst claimde. Dat schrijft De Tijd.

76 reacties

 • heinz wolf

  2 maanden geleden
  Renering van de fiscus: een proces gaat jaren duren en zeer veel kosten. Of anders uitgedrukt: de fiscalisten van grote bedrijven en multinationals zijn de fiscus te slim af.
 • Smet Pascal

  2 maanden geleden
  Geen probleem, de overschot halen ze wel bij de middenklasse. En die kerel schreeuwt waarschijnlijk ook moord en brand als hij 2 loonindexeringen moet volgen of meer dan 0,4% loonsverhoging niet kan dragen. Degoutant !
 • Damian Van Sande

  2 maanden geleden
  Simpelweg degoutant. Voor de bovenlaag van de samenleving kan er altijd wel iets ‘geregeld’ worden. Pure klasse-justitie!
 • Kristien Vanden bossche

  2 maanden geleden
  Omkoperij? Schandalig! Laat de gewone man hiervoor maar opdraaien! Hoe kan je hier als werkende Belg nog gelukkig zijn? Ook een eerlijke belastingsinning draagt hiertoe bij!
 • Alexis Tichko

  2 maanden geleden
  Typische situatie van klasse justitie/fiscaliteit. Ik denk niet dat het netto te betalen bedrag bij een gewone persoon zoveel maal minder zou zijn dan het geëiste bedrag.