Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © BELGA

Vakbonden zetten regering onder druk: “Loonsverhoging van slechts 0,4 procent zal leiden tot acties”

De christelijke vakbond en hun socialistische collega’s verhogen de druk op het regeringsoverleg over de lonen. Indien de lonen dit en volgend jaar met slechts 0,4 procent zouden stijgen, dreigen acties. “We willen een reële, realistische marge, waarbij de lonen bruto omhoog gaan”, luidt het.

71 reacties

 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  5% minder belastingen betalen gaat helemaal niet. Dan is er geen geld om cadeau te geven aan de bedrijven.
 • dirk derycke

  1 jaar geleden
  Dat we niet kunnen concurreren met het buitenland is niet de schuld van te hoge lonen maar wel van te hoge belastingen op arbeid ! Niet moeilijk met 6 regeringen en de nog steeds niet afgeschafte senaat !
 • Timmie Smet

  1 jaar geleden
  Een evenwichtig akkoord laten sluiten door ministers die de vorige verkiezingsresultaten niet weerspiegelen? Gaat er bij mij moeilijk in. Ze hebben daar de macht gegrepen onder het excuus van corona, en nu mogen ze het voelen ook. Jut ze maar eens goed op!
 • Marie jos Loyens

  1 jaar geleden
  Waarom werken die ministers altijd s’nachts ? Kan me iemand dat verklaren aub .
 • Walter Bar

  1 jaar geleden
  De vakbonden uit de privé zijn om te lachen. Gelukkig zijn de vakbonden van sectoren die het land recht houden: zorg, politie, onderwijs... veel milder. Amper protest, amper loonsverhoging, maar toch blijven werken. Spijtig dat zoiets negatief uitstraalt op zijn werknemers. De privéwerknemers worden nu toch wel beschouwd als rupsjes nooit genoeg.