Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vakbonden hekelen "buitenproportioneel" gebruik van dagcontracten voor interimmers

Het gebruik van dagcontracten voor interimmers heeft de voorbije jaren onaanvaardbare proporties aangenomen en moet dringend aan banden worden gelegd. Dat zeggen de vakbonden maandag in een gezamenlijke mededeling met het oog op onderhandelingen tussen de sociale partners in de Nationale Arbeidsraad.

10 reacties

 • Peter Vanvooren

  2 jaar geleden
  Interim is al vanaf het begin het probleem en heeft eerder bijgedragen aan de hoge werkloosheid. Zelfs langdurige contracten worden misbruikt. Om nog maar te zwijgen van, dat de kans van je aanwerving afhangt van een stel mensen die zo goed als niets kennen van de job. Meestal zit je voor vooroordelig personen die hunzelf wijsgemaakt hebben dat ze mensenkennis hebben. Ben zelfs werkgevers tegen gekomen die niet bewust waren dat interimkantoren hun baseren op zaken die er niet toe doen.
 • Jan Desmet

  2 jaar geleden
  Mocht nooit bestaan hebben van die flutcontracten, arbeiders en anderen, dus mensen behandelen als wegwerp materiaal, na gebruik terug met de neus aan de haak wachten op een ander snel snel contract. Ach, moderne slavernij, schaam jullie. En vakbonden, ach, te laat te laat.
 • Willy van craen

  2 jaar geleden
  Liever losse contracten dan geen. Er is tekort aan allerlei werkkrachten maar de vakbonden houden die tegen om te gaan werken wegens vermindering aan inkomsten. Vroeger was je verlegen wegens werkloosheid. Nu een luxe gevoel van niets doen en toch geld krijgen en een beetje zwartwerk.
 • jan boden

  2 jaar geleden
  Dat is hun eigen schuld, met een vast contract geraak je er niet meer vanaf.
 • wesley christiaens

  2 jaar geleden
  Vanaf dat interim kantoren hun intrede hebben gedaan is de arbeidsmarkt kapotgemaakt voor de gewone man en vrouw. Zeker in de logistiek. Vaste contracten zijn tegenwoordig een uitzondering waardoor men arbeiders behandeld als wegwerp producten. Ben blij dat ik zelfstandige ben.