De Belgische minimumlonen behoren tot de hoogste van Europa.
Volledig scherm
De Belgische minimumlonen behoren tot de hoogste van Europa. © thinkstock

Vakbonden en werkgevers willen minimumloon laten stijgen

De vakbonden en de werkgeversorganisaties willen de minimumlonen in ons land met 3,5 procent laten stijgen. Dat meldt De Tijd vandaag. De sociale partners raakten het daarover eens in de Groep van Tien, hun belangrijkste overlegorgaan. Dat bevestigen zowel de bonden als de werkgevers aan de krant.

31 reacties

 • Kevin Vermeirssen

  3 jaar geleden
  Beste Marc Camp, Inderdaad hebt u gelijk over die 43% , maar hier is de 13de maand , vakantiegeld , ziektedagen, bijdragen aan beroepsverenigingen enz. nog niet inbegrepen. Deze kosten moet ook betaald worden door een werkgever dus voor elke 10€ die jij NETTO ontvangt betaald een werkgever 30€.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Centen in de plaats van procenten is geen oplossing, Dan Midden. Dan groeien de lonen naar elkaar toe. Dat lijkt interessant. Maar het zijn wel de hoge lonen dia naar de kleinste toe evolueren. Tot ooit iedereen voor ongeveer een gelijkwaardig laag loon werkt. Het verschil tussen lonen wordt in koopkracht kleiner tot het op een bepaald moment nog weinig voorstelt.
 • Marc Camp

  3 jaar geleden
  Centen ipv procenten, een mooi idee Dan Midden. Maar het is niet de top van de vakbond die dat niet wil maar de aangesloten leden willen dit niet afschaffen!
 • Marc Camp

  3 jaar geleden
  Toch raar dat het fabeltje blijft leven. De werkgever betaald dubbel loon? Ik heb nu van vele bedrijven de cijfers gezien. Het hoogst is bij de arbeiders waar het ongeveer 43% bedraagt en geen 200% zoals sommigen hier beweren. Maar kijk je naar kader en hoger, dan schieten plots de lonen door het dak, zeker als we de voordelen in natura meerekenen!
 • Geert Landsman

  3 jaar geleden
  De Belgische bruto lonen liggen bij de hoogste van Europa net als de belastingen, Netto blijft er niks over. Onze overheid is topzwaar en kan niet meer gedragen worden door de burger, dat is het probleem. Geen enkel land ter wereld heeft meer dan 14% ambtenaren en 6 parlementen!