Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vakbonden Brussels Airlines weigeren voorlopig onderhandelingen over "onwettige" voorstellen

De vakbonden van Brussels Airlines weigeren voorlopig met de directie van de luchtvaartmaatschappij over de arbeidsvoorwaarden van het personeel te onderhandelen, zolang er geen duidelijkheid is over de nabije toekomst van het bedrijf. Dat melden ze in een gezamenlijk persbericht. De directie kondigde dinsdag een herstructureringsplan aan waarbij duizend banen op de tocht staan. De voorstellen van de directie bestempelen de bonden donderdag als "onwettig".

  1. INTERVIEW. Directeur associatie van Belgische e-commerce over wantoestanden bij PostNL: “Inbreuken zijn eerder uitzondering dan regel”
    PREMIUM
    20

    INTERVIEW. Directeur associatie van Belgische e-commerce over wantoestan­den bij PostNL: “Inbreuken zijn eerder uitzonde­ring dan regel”

    Vrijdag is het weer zover: Black Friday. Voor de ene dé kans om de slag van het jaar te slaan, voor de ander het symbool van onze doorgeslagen overconsumptie, met mistoestanden zoals ze deze week bij PostNL aan het licht kwamen tot gevolg. “In een ideale wereld aanvaardt de consument dat de transportkost gewoon betaald moet worden” zegt Greet Dekocker (48), algemeen directeur van safeshops.be, de associatie van de Belgische e-commerce. “Maar ik vrees dat het daarvoor te laat is.”

Geld