Vorige week raakte bekend dat er bij bpost enkele honderden jobs op de tocht staan.
Volledig scherm
Vorige week raakte bekend dat er bij bpost enkele honderden jobs op de tocht staan. © Photo News

Vakbonden bpost verlaten boos sociaal overleg: "De top bedient zichzelf goed, het personeel moet het met steeds minder doen"

Een deel van de vakbonden bij bpost, met name het socialistische ACOD en liberale VSOA, hebben vanochtend de onderhandelingstafel verlaten waar gesproken werd over de herstructureringen. "We hadden het gevoel voor voldongen feiten te worden geplaatst", zegt VSOA-vakbondsman Marc De Mulder. "Wij willen nochtans constructief overleg voeren, waarbij we het maximum nastreven voor het personeel van bpost". 

35 reacties

 • Jean Paul Peelis

  4 jaar geleden
  Logisch blijven aub. Als het zo slecht gesteld is met de post dan is er nog maar een uitweg. Het faillisement. Curator aanstellen en de zaak opdoeken. Geen belastinggeld inpompen noch duurdere postzegels invoeren of vermindering van dienstverlening toestaan. Dat zou toch maar tijdelijk helpen.
 • bjorn azou

  4 jaar geleden
  Stilletjes aan beginnen ze door te hebben wat NVA& VLD aan het realiseren zijn.
 • Jan Mannaerts

  4 jaar geleden
  Hoe langer deze Nva Vld regering aan de macht is hoe erger het wordt kapitalisten geld geven dat ze gestolen hebben van de werkende mens !!!
 • Ronald Boudewijns

  4 jaar geleden
  Dat is toch normaal ? Diegenen die het “minste” doen verdienen hier het meeste.... bezie onze “regeringen” maar die doen niks dan zeveren , verdienen het meeste en krijgen alles onder hun vet gat geschoven “ en “ die zijn nog er fier en “overtuigd” van want die “denken” zelfs dat ze werken ....
 • Marie Vandam

  4 jaar geleden
  Das tegenwoordig in elk bedrijf ze werken het zelf in de hand zorg voor uw werknemers das verleden tijd nietwaar!.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.