Vorige week raakte bekend dat er bij bpost enkele honderden jobs op de tocht staan.
Volledig scherm
Vorige week raakte bekend dat er bij bpost enkele honderden jobs op de tocht staan. © Photo News

Vakbonden bpost verlaten boos sociaal overleg: "De top bedient zichzelf goed, het personeel moet het met steeds minder doen"

Een deel van de vakbonden bij bpost, met name het socialistische ACOD en liberale VSOA, hebben vanochtend de onderhandelingstafel verlaten waar gesproken werd over de herstructureringen. "We hadden het gevoel voor voldongen feiten te worden geplaatst", zegt VSOA-vakbondsman Marc De Mulder. "Wij willen nochtans constructief overleg voeren, waarbij we het maximum nastreven voor het personeel van bpost". 

35 reacties

 • Jean Paul Peelis

  3 jaar geleden
  Logisch blijven aub. Als het zo slecht gesteld is met de post dan is er nog maar een uitweg. Het faillisement. Curator aanstellen en de zaak opdoeken. Geen belastinggeld inpompen noch duurdere postzegels invoeren of vermindering van dienstverlening toestaan. Dat zou toch maar tijdelijk helpen.
 • bjorn azou

  3 jaar geleden
  Stilletjes aan beginnen ze door te hebben wat NVA& VLD aan het realiseren zijn.
 • Jef Deckers

  3 jaar geleden
  Hoe langer deze Nva Vld regering aan de macht is hoe erger het wordt kapitalisten geld geven dat ze gestolen hebben van de werkende mens !!!
 • Ronald Boudewijns

  3 jaar geleden
  Dat is toch normaal ? Diegenen die het “minste” doen verdienen hier het meeste.... bezie onze “regeringen” maar die doen niks dan zeveren , verdienen het meeste en krijgen alles onder hun vet gat geschoven “ en “ die zijn nog er fier en “overtuigd” van want die “denken” zelfs dat ze werken ....
 • Marie Vandam

  3 jaar geleden
  Das tegenwoordig in elk bedrijf ze werken het zelf in de hand zorg voor uw werknemers das verleden tijd nietwaar!.
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten

Geld