Topman Ugur Sahin van het Duitse farmabedrijf BioNTech.
Volledig scherm
Topman Ugur Sahin van het Duitse farmabedrijf BioNTech. © REUTERS

Vaccinbedrijf BioNTech boekt 10,3 miljard euro winst

BioNTech, het Duitse farmabedrijf dat samen met Pfizer een succesvol coronavaccin ontwikkelde, heeft in 2021 een nettowinst van 10,3 miljard euro geboekt. De omzet kwam uit op bijna 19 miljard, zo maakte de onderneming uit Mainz woensdag bekend. Voor het lopende boekjaar verwacht BioNtech een omzet uit zijn coronavaccin tussen de 13 en 17 miljard euro.

9 reacties

 • Jony Stappaers

  12 maanden geleden
  Wanneer mogen we eindelijk weten wat erin zit??
 • Philippe De Naeyer

  12 maanden geleden
  Meulders Francois, miljarden doden wereldwijd? Waar haalt u die cijfers toch?! Zonder vaccins en onder de veel zwaardere varianten dan diegene die we nu kennen, was de sterfte graad nog steeds minder dan 1%. Dus een makkelijke rekensom zou u vertellen dat er dan maximum 70 miljoen doden hadden geweest wereldwijd. Ja de vaccins hebben levens gered, maar wel normaal blijven doen hè.
 • Okan Ozyurek

  12 maanden geleden
  En genoeg zullen ze niet hebben oplichters Maak het toch gratis
 • Francois Meulders

  12 maanden geleden
  Ze verdienen het, anders waren er veel meer doden. Het zouden over de wereld miljarden doden zijn. Proficiat en bedank voor alles.
 • Michel Jacobs

  12 maanden geleden
  Wel, deze keer hebben ze het dik verdient.Punt uit.Iedereen verwacht wel dat ze hun patenten op dit vaccin opgeven in de derde wereld landen, wat ook niet meer dan normaal is.
 1. Amerikaans bankengroep injecteert 30 miljard dollar in noodlijdende bank First Republic

  Amerikaans banken­groep injecteert 30 miljard dollar in noodlijden­de bank First Republic

  Elf Amerikaanse banken, waaronder Bank of America, Citigroup en JPMorgan, zijn overeengekomen om in totaal 30 miljard dollar aan deposito's te storen aan het noodlijdende First Republic. De injectie geldt als een "teken van hun vertrouwen in het banksysteem van het land", aldus een gezamenlijke verklaring. Na de steunactie eindigden Amerikaanse regionale banken donderdag op Wall Street weer in het groen na enkele dagen van stevige verliezen.
 2. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
 3. Exact één jaar geleden werd allereerste coronavaccin in ons land gezet, vandaag is Pfizer al 32,5 miljard euro omzet rijker
  PREMIUM

  Exact één jaar geleden werd allereer­ste coronavac­cin in ons land gezet, vandaag is Pfizer al 32,5 miljard euro omzet rijker

  Vandaag is het exact één jaar geleden dat in ons land de allereerste coronaspuit werd gezet. Het maakte niet alleen de Puurse rusthuisbewoner Jos Hermans (96) wereldberoemd voor één dag, maar betekende voor vaccinproducent Pfizer meteen ook het begin van een wereldwijde overrompeling. Alleen in het bijna voorbije 2021 zal de farmareus met zo'n 32,5 miljard euro evenveel omzet uit zijn vaccin puren als in ruim twintig jaar Viagra-verkoop.
 1. Hoe zullen we de renteverhoging van de ECB in onze portemonnee voelen? “Lenen wordt niet meteen goedkoper, maar dat is ook de bedoeling”
  PREMIUM

  Hoe zullen we de renteverho­ging van de ECB in onze portemon­nee voelen? “Lenen wordt niet meteen goedkoper, maar dat is ook de bedoeling”

  De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de depositorente vandaag opnieuw opgetrokken met 50 basispunten naar 3,5 procent. De onrust in de bankensector heeft dus geen invloed gehad op de rentebeslissing. Waarom is deze verdere verhoging nodig? Was dit de laatste keer? En wat betekent dit voor de rente op ons spaarboekje en de woonleningen? Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius, beantwoordt de voornaamste vragen.