Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

“Universitair diploma? Dan verdien je bijna een kwart meer”: welke opleidingen leveren het meeste loon op?

Het academiejaar aan de Vlaamse universiteiten en hogescholen is opnieuw van start gegaan. Voor vele eerstejaarsstudenten is en blijft dat een sprong in het duister. Een nieuwe wereld die opengaat. Maar loont dat studeren ook écht? En met welke studies verdien je het meest? Professor arbeidseconomie Stijn Baert, werkexpert binnen ons geldpanel, onderzocht welke opleidingen je het mooiste loonstrookje opleveren.

15 reacties

 • An Vanden Bossche

  12 maanden geleden
  Veel verdienen doe je in de eerste plaats omwille van je karakter en vaardigheden. Of je daar nu 36 diploma's bij hebt is soms belangrijk, maar soms ook niet. Het onderwijs moet stoppen met zichzelf te promoten, want dat kost de belastingbetaler heel veel geld. Iemand heeft aanleg om een bepaald diploma te behalen of niet. Wat ik wil zeggen is dat het grotendeels op voorhand vastligt en het onderwijs daar weinig bij komt doen.
 • An Belle

  12 maanden geleden
  Vroeger had je als universitair nog betekenis en was je een meerwaarde voor een bedrijf wegens de intellectuele inzichten. Nu betekend de universiteit enkel dat je nog geen zin hebt om te gaan werken. Momenteel is dat papiertje niets meer waard in Belgie. Mensen met gezond boerenverstand en 2 handen aan hun lijf zijn goud waard en die gaan niet naar de unief. Mensen met enkel 2 handen aan hun lijf, is dan eerder brons :) Net zoals universitairen zonden handen aan hun lijf.
 • Catherine MISTIAEN

  12 maanden geleden
  Hoe duurder een kandidaat, hoe meer de baas jarenlang zal moeten betalen. De meeste universitairen oefenen, na jarenlang studeren en de ouders betalen, functies uit buiten hun branche, en onder hun niveau. Universiteiten zijn eigenlijk niet meer van deze tijd, maar ze brengen veel geld in het laatje.
 • Francois De Coster

  12 maanden geleden
  Weer een fenomeen dat gecreëerd is door onze politiek want het zijn uiteindelijk zij die de regels bepalen. Uit ervaring weet ik dat als men iemand met een universitair diploma in de zaak of organisatie aanneemt dat je er minstens nog eens een jaar van je tijd moet insteken om hen te leren wat ze zouden moeten kunnen en ook hun maturiteit een beetje (veel) bijschaven. Eigenlijk zouden zij aan hetzelfde loon als de arbeider moeten beginnen en zichzelf de eerste 6 maanden of jaar moeten bewijzen d
 • Kenny Cartman

  12 maanden geleden
  Typisch Belgisch dat stukje papier. Wat ze echter nooit durven zeggen ... de grootste verdieners hebben geen diploma.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).

Geld