Bitcoin-advocaat Thomas Spaas.
Volledig scherm
PREMIUM
Bitcoin-advocaat Thomas Spaas. © Getty Images / rv

Tweets van Tesla-baas Elon Musk doen bitcoin ontploffen én crashen: hoe kan dat? Bitcoinadvocaat Thomas Spaas legt uit

In het voorjaar piekte de koers van de bitcoin tot 64.000 dollar, waarna de waarde deze week kelderde tot onder de 40.000 dollar. Oorzaak: tweets van Elon Musk die met Tesla in februari voor 1,5 miljard in de cryptomunt investeerde, maar vorige week liet weten dat je geen Tesla meer kon kopen met Bitcoin omdat die slecht is voor het milieu. Wat zit er achter die berichtjes van de Tesla-baas? We gingen te rade bij Thomas Spaas, die zichzelf bitcoinadvocaat noemt. “Positief aan het Elon-verhaal is dat er nu meer aandacht is voor CO2-uitstoot die cryptomunten veroorzaken”.

12 reacties

 • Geert Vaelen

  2 jaar geleden
  Onze euros, dollars, yen en dergelijke hebben in principe ook geen waarde. Uiteindelijk zijn dit ook maar papieren briefjes en bits/bytes ergens op een of andere server dat jouw bankrekening voorstelt. Er staat goud tegenover beweert men, maar wat als men binnenkort serieuze goudklompen vindt op de maan, Mars of meteorieten? Dan is goud op zich ook niks meer waard.
 • Francois De Moor

  2 jaar geleden
  Nepmunt,is dus onwettig.Gelieve deze dringend uit de handel nemen.
 • Sonny Breugelmans

  2 jaar geleden
  Heel die drama rond energie consumptie van Bitcoin is flauwekul. Crypto mijners plaatsen hun operaties op plekken waar goedkope en betrouwbare toevoer van energie is. Een perfect voorbeeld hiervan is IJsland, daar wordt energie geothermische opgewekt wat het heel goedkoop maakt en dit lokt de mijners. Hydro elektrische dammen in Venezuela en China trekken ook veel Bitcoin mijners aan. Hoewel de energie consumptie hoog ligt van Bitcoin mijnen verkiezen ze CO2 lage opties om financiële redenen !
 • Willy Verschooren

  2 jaar geleden
  @ Bram. Inderdaad werken ze met zonnepanelen maar moest er geen bitcoinnetwerk zijn dan zouden die panelen heel wat andere vervuilende energie kunnen vervangen en zou co2 uitstoot verminderen. Rage op iets dat virtueel is en de munten “mining” is eindig en ook de juiste code met al die computerkracht vinden , verminderd in waarde tot het systeem zichzelf laten crashen.
 • hans seijnhaeve

  2 jaar geleden
  Vooral in deze bubbel blijven investeren totdat hij barst. Daarna niet komen janken als de centen verdampt zijn…
 1. Nu de waarde van bitcoin zo fel schommelt: onze geldexpert Geert Noels legt uit waarom hij al dan niet zou investeren in cryptomunten
  PREMIUM

  Nu de waarde van bitcoin zo fel schommelt: onze geldexpert Geert Noels legt uit waarom hij al dan niet zou investeren in cryptomun­ten

  Nadat bitcoin een bloedrode dag beleefde en tegen de avond weer helemaal opleefde, buigt onze geldexpert Geert Noels zich over de cryptomunt en legt hij uit wat je moet weten alvorens er geld in te investeren. “Bitcoin steekt enorm goed in elkaar. Het is een hoogtechnologisch geperfectioneerd Ponzi-schema. Het kan dus nog decennia stijgen in waarde terwijl het intrinsiek niets waard is.”