De Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan. © REUTERS

Turkse lira naar diepterecord na renteverlaging onder druk van Erdogan

De Turkse centrale bank heeft donderdag het belangrijkste rentetarief verlaagd van 18 naar 16 procent. De beslissing heeft de lira naar nooit eerder opgetekende diepterecords gestuurd. Zo ging er 9,47 lira in een dollar en iets meer dan 11 in een euro.

7 reacties

 • Mirac King

  2 weken geleden
  Een lagere rente zal ertoe leiden dat de geaggregeerde vraag stijgt, waardoor de economie kan groeien. Andersom zal een centrale bank er in een hoogconjunctuur er vaak voor kiezen om de rente te verhogen. Dit zal de bestedingen afremmen. De geaggregeerde vraag daalt en de groei van de economie zal afremmen.
 • Luc Peeters

  1 maand geleden
  Aan Eric De Baeremacker Heel juist kan u 100% volgen ,heel nuchtere uitspraak.
 • Johan Planckaert

  1 maand geleden
  is beste middel om die dictator op de knieen te krijgen: zorgen dat zn munt niets meer waard is. Spijtig voor de Turkse bevolking maar je krijgt waar je voor kiest.
 • Lois Verdonk

  1 maand geleden
  De namaak kledij, handtassen en nep goud worden nu wel spotgoedkoop.
 • henri collin

  1 maand geleden
  Eigen keuze, lira goedkoper dan w.c. papier !
 1. HET DEBAT. Moet gratis thuisbezorging van pakjes afgeschaft worden? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Moet gratis thuisbezor­ging van pakjes afgeschaft worden? Dit is jullie mening

  De arbeidsinspectie viel gisteren binnen bij het postbedrijf PostNL in Mechelen, Wommelgem en Ardooie na journalistiek onderzoek van HLN en VTM Nieuws. Onze journalist Joppe Nuyts ging undercover bij het bedrijf. Dat er wantoestanden zijn bij PostNL zorgt voor weinig verwondering bij experts. Grote spelers willen ‘gratis leveren’. Onderaannemers worden uitgebuit en frauderen op hun beurt. Moet gratis thuisbezorging van pakjes afgeschaft worden? Zo denkt u als lezer erover.

Geld