De lira, de Turkse munt, wordt steeds minder waard.
Volledig scherm
De lira, de Turkse munt, wordt steeds minder waard. © REUTERS

Turkse inflatie stijgt officieel naar meer dan 78 procent, economen schatten dat werkelijk cijfer op 175,5 procent ligt

De inflatie in Turkije is in juni gestegen naar 78,6 procent. Dat blijkt uit officiële cijfers die maandag zijn gepubliceerd.

8 reacties

 • Rony Schouteere

  1 maand geleden
  ECB is de grootste boosdoener van de inflatie en ze laten die maar begaan. Het wordt tijd dat de topmadam aan de deur gezet wordt
 • gerry vermeulen

  1 maand geleden
  Ik zou maar niet teveel commentaar hebben, want we zijn op dezelfde weg hier. Als je weet dat de centrale bank Ecb nog steeds geld aan het bijdrukken is (- 0.25 procent beleidsrente) met een inflatie van 10 procent, dan zijn zo'n toestanden ook bij ons mogelijk.
 • Feline Noé

  1 maand geleden
  Het verschil is, ze komen maandelijks af met loonsverhogingen rond de 25% als je objectief wilt blijven.
 • Patrick Weyers

  1 maand geleden
  En Erdogan zwemt in de Europese miljoenen euro’s steun. Controleer die zijn persoonlijke rekeningen maar eens. En de EU manipuleert en wringt zich in allerlei bochten om Turkije er bij te krijgen.
 • Martine Mertens

  1 maand geleden
  Guido van driel, de bondgenoten hebben elkaar meer als ooit nodig! Ik heb niks tegen de turken. Op voorwaarde dat ze zich eens gaan gedragen als echte bondgenoten! Ik noem iedereen binnen de navo mijn broeders en zusters! Stop met steuken. We hebben elkaar nodig nu meer als ooit, tegen het communisme!