President Recep Tayyip Erdogan heeft sinds 2019 al drie centralebankpresidenten ontslagen.
Volledig scherm
President Recep Tayyip Erdogan heeft sinds 2019 al drie centralebankpresidenten ontslagen. © AFP

Turkse centrale bank staakt controversiële renteverlagingen na hoge inflatie

De centrale bank van Turkije heeft het belangrijkste rentetarief donderdag ongewijzigd gelaten op 14 procent. Met de handhaving komt voorlopig een einde aan een reeks van controversiële renteverlagingen in het land.

6 reacties

 • Jan Vanstraat

  4 maanden geleden
  Als je niet weet van hout pijlen maken dan sla je maar wa int rond he heren
 • Leo De Clercq

  4 maanden geleden
  @ rudi swinnen: de EU is niet van plan Turkije te laten toetreden, daarvoor zijn er nog te veel anomalieën tussen de twee. Het is juist de weigering tot verdere gesprekken (vanuit de EU) die geleid heeft tot de dreiging om de zovele vluchtelingen op Turks grondgebied los te laten in Europa, ondanks het feit dat Turkije van de EU 3 miljard kreeg als compensatie.
 • Lisette Theunis

  4 maanden geleden
  Enkel een oorlog gaan voeren kan deze Turkse econoom nog in het zadel houden.
 • Axel Italis

  4 maanden geleden
  Tja het RecepT van Ayyip Erdogan was blijkbaar niet goed. 1- Zou hij er zelf armer van geworden zijn? 2- Is hij nog steeds zo populair? Mijn tip voor de rijkere Turk: Je koopt Erdogan 's morgens aan zijn economische waarde, en verkoopt hem in de namiddag voor wat hij zelf denkt dat hij waard is.
 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Hoezo. Hij had de economische doctrines toch op hun kop gezet en alle economen een lesje geleerd.
 1. Vlamingen in Turkije over hoe modale Turk omgaat met extreme prijsstijgingen: “Niet meer op café of restaurant en ’s avonds brood in plaats van warm eten”
  PREMIUM

  Vlamingen in Turkije over hoe modale Turk omgaat met extreme prijsstij­gin­gen: “Niet meer op café of restaurant en ’s avonds brood in plaats van warm eten”

  “Twee weken geleden kostte een brood nog 1 lira, nu al 2,5: dat is gigantisch. Veel Turken kunnen maar met moeite de eindjes aan elkaar knopen.” Twee Vlaamse vrouwen in Turkije getuigen over de extreme prijsstijgingen ten gevolge van de devaluatie van de Turkse munt. “Het ongenoegen over het monetaire beleid van Erdogan neemt toe, maar de meeste Turken zijn daar niet mee bezig. Voor hen telt maar één ding: overleven.”
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.