Recep Tayyip Erdogan
Volledig scherm
Recep Tayyip Erdogan © AP

Turkije blijft zweren bij renteverlagingen, Turkse lira gaat steeds dieper het dal in

De Turkse centrale bank heeft donderdag het belangrijkste rentetarief voor de tweede maand op rij verlaagd. Er gaat opnieuw een procentpunt af, tot 12 procent. Na de beslissing dook de Turkse munt, de lira, tot het laagste niveau ooit ten opzichte van de dollar: 18,38 lira per dollar. De inflatie piekt intussen op het hoogste niveau sinds 1998.

5 reacties

 • Luc Verbeek

  2 maanden geleden
  Gewoon Poetin nadoen en altijd het tegengestelde zeggen . Erdogan is primusleerling ondr tirannen . De Turkse bevolking interesseert hem niet . Oppositie al lang gemuilkorfd en de schrik zit er goed in . Arme gewone brave Turken . Veel moed !
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Hij is op de goede weg, maar nog niet ver genoeg. Het helpt enkel als de rente negatief wordt. Dat is eigenlijk al het geval als ze onder de inflatie zit. Geld krijgen om het uit te geven. Dan voel je de inflatie niet zo. Zo doen wij het toch al een tiental jaar in Europa. Alleen komt dat geld niet bij de burger. Maar bij de bedrijven en de overheid.
 • Vos Francis

  2 maanden geleden
  Dictatuur zonder verstand.
 • Karel Michiel

  2 maanden geleden
  En toch overleven ze het!!
 • Rogé Brouwers

  2 maanden geleden
  dien dictator zijn fortuin zal wel in iets anders steken ipv die turkse lira.Een dezer staat er een vlietuig klaar en hij is weg .
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.