Als die deal er niet komt, dan worden veel producten vanuit Mexico vanaf maandag met een heffing van 5 procent belast.
Volledig scherm
Als die deal er niet komt, dan worden veel producten vanuit Mexico vanaf maandag met een heffing van 5 procent belast. © REUTERS

Trump ziet “goede kans” op deal met Mexico om importheffingen te voorkomen

De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat er een “goede kans” is op een deal met Mexico. Daarmee zou de invoering van importheffingen op Mexicaanse producten vanaf maandag voorkomen worden. Als die deal er niet komt, worden veel producten vanuit Mexico vanaf volgende week met een heffing van 5 procent belast. Dat tarief loopt verder op naar mate een deal langer uitblijft.

2 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Zo kan je ook aan politiek doen. Eerst vindt je zelf import heffingen uit. En daarna steek je een pluim op de eigen hoed omdat je met een deal import heffingen voorkomen hebt.
 • Paul Philippaerts

  2 jaar geleden
  Daar geef ik trump gelijk in. Mexico heeft niks op orde. Probeert zo veel mogelijk volk te exporteren naar de us, zo zijn ze de werklozen kwijt en vloeit er groot geld van die sukkels naar mexico. dan trekken ze miljarden binnen van de drugsspecialisten waaronder de regering, de politie , justite en alle ander medecitoyens die de drugstraffic organiseren. Als je daar niks aan doet dan heet je op zijn minst Obalma of Clinton
 1. Ook Peugeot en Porsche aangeklaagd voor dieselgate
  5

  Ook Peugeot en Porsche aange­klaagd voor dieselgate

  Na Renault en Volkswagen is nu ook de Franse autobouwer Peugeot in Frankrijk aangeklaagd voor sjoemelpraktijken in het kader van dieselgate. Dat meldde Stellantis, moederbedrijf van Peugeot, woensdagavond. Mogelijk zullen ook Citroën en Fiat-Chrysler, onderdeel van Stellantis, zich moeten verantwoorden voor het gerecht. Duist sportwagenbouwer Porsche, dochterbedrijf van autoconcern Volkswagen, wordt dan weer in Duitsland aangeklaagd, meldt Business Insider .

Geld