Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Trump geeft Apple geen vrijstelling tarieven: “Verplaats productie van China naar VS”

President Donald Trump wil Apple geen vrijstelling verlenen van de handelstarieven voor computeronderdelen die de techreus in China laat maken. Via Twitter riep Trump de iPhonefabrikant op om de productie naar de Verenigde Staten te verplaatsen, als het bedrijf de heffingen wil ontlopen.

19 reacties

 • dirk claeys

  2 jaar geleden
  Een I Phone zal dan 3000€ kosten! Zelfs onze winkels gaan bij stopzetting met China 100% verhogen in prijs! De tweede bankencrisis want de detailhandel gaat dan failliet, leningen verloren, tweede bankencrisis maal 100?
 • carlo Laeremans

  2 jaar geleden
  Sommige onder jullie kennen blijkbaar niet goed wat een handelsovereenkomst is. is blijkbaar normaal want ook Europa laat zich ringeloren door China. het voordeel van een handelsovereenkomst zou moeten zijn dat beide landen er beter door worden. China exporteert voor meer dan 500 miljard en importeert van Amerika voor nog geen 10%. hetzelfde voor Europa. En dan verschieten ze dat alle bedrijven vertrekken uit Europa en naar China gaan. Binnen 10 jaar zijn wij de 3 de wereld.
 • Victor Munster

  2 jaar geleden
  Hoog tijd dat de Westerse bedrijven stoppen met het opzetten van hoogtechnologische productielijnen in China. We geven hen onze technologie zomaar cadeau. Of is iedereen al vergeten hoe Japan ooit uitgroeide to een economische grootmacht? En in dit specifieke geval; totnutoe werden die toestellen in Texas geproduceerd en waren concurentieel. Het is dus weer een kwestie van winstmaximalisatie en korte termijn denken door een multinational.
 • wim Goossens

  2 jaar geleden
  Als ze in alleen in Amerika de 5G mogen ontwikkelen, dan zijn we goed af ... Dan zullen we nog een 10-tal jaar kunnen wachten op deze technologie ...
 • Edwin Eekelaers

  2 jaar geleden
  Trump beseft niet dat Amerika het eerste slachtoffer zal zijn van die handelsoorlog met China. Bekijk eens de schuld die de US bij China heeft.
 1. Antwerpse haven in overdrive nu economie aantrekt: té volle containerkades en nood aan nieuw bloed bij dokwerkers
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse haven in overdrive nu economie aantrekt: té volle container­ka­des en nood aan nieuw bloed bij dokwerkers

  Een snel aantrekkende wereldeconomie en verstoorde vaarschema’s door de blokkade van het Suezkanaal in maart: het zijn chaotische tijden voor de haven van Antwerpen. Terminaluitbaters vragen dan ook om containers zo kort mogelijk voor de aankomst van een schip te leveren. Werk is er in elk geval genoeg: er worden dit jaar een 400-tal nieuwe havenarbeiders opgeleid.

Geld