Omdat de profielen zo'n 30% van de kost uitmaken, gaat de prijs van aluminium ramen fors de hoogte in.
Volledig scherm
PREMIUM
Omdat de profielen zo'n 30% van de kost uitmaken, gaat de prijs van aluminium ramen fors de hoogte in. © Shutterstock

Totaalpakket ramen en deuren al 1.000 euro duurder

Bouwers en verbouwers zien hun rekening bijna dag na dag oplopen. De internationale aluminiumprijs bereikte gisteren een recordhoogte. Dat laat zich voelen bij wie voor metalen ramen en deuren kiest. Een project van 15.000 euro werd sinds begin dit jaar al duizend euro duurder.

31 reacties

 • Dave de bels

  2 weken geleden
  Alles wordt duurder, zogezegd door corona. Bij prijsberekening doen ze nu al de uitgekomen prijs maal 3. Dus genoeg winst zeker. Consument word gewoon uitgemolken!
 • wesley m

  2 weken geleden
  China importeerd dan wel 90% van Haar voedsel uit Buurlanden , Rusland , de VS en ook uit de EU vooral ;varkens vlees waar de Chinezen zo verzot van zijn , komt uit de EU .. Dus door het Klimaat probleem zal Voedsel schaars worden en Dus meer waard worden. Zeker als je 1,4 miljard inw moet voeden! De EU heeft maar 780 miljoen inw. en wij kunnen tot nu toe nog onze eigen voedsel voorzien en een groot deel uitvoeren! Ook Indië met 1,6 miljard inw heeft dat Probleem ,de opkomende economieën niet .
 • Etienne Callebout

  2 weken geleden
  Wanneer zal de media en pers eens opkomen voor de gewone bevolking ipv de agenda van regeringen ,multinationaals en andere te promoten en uit te voeren .Doe eens aan waarheidsgetrouwe nieuws en juiste meldingen .Het volk zou het meer en beter begrijpen .
 • Tamara De Coster

  2 weken geleden
  Kunstmatig de productie stil gelegd om de prijs te kunnen opdrijven. Vrije markt bestaat niet meer, het is allemaal dmv prijsafspraken dat wij allen steeds meer moeten betalen. Sinds de invoering van de Euro is alles tot 10x duurder geworden. Onze lonen blijven echter zwaar achter op de huidige levensduurte. Vroeger 2000Bfr voor een volle kar en 7 dagen eten, als je nu voor 50 euro je kar vult met de zogenoemde huismerken of ``witte producten`` heb je voor 3 dagen eten.
 • Peter Bosmans

  2 weken geleden
  Je moet stilaan toch gaan beseffen dat Europa met zijn Green Deal het slachtoffer zal zijn van deze doelstelling en belofte. We willen gaan voor klimaatneutraal maar we hebben niet de grondstoffen, noch de energie. Landen als China weten dit en zullen daar het maximum uithalen. China zal zich bovendien overal proberen in te nestelen.

Geld