Volledig scherm
© Photo News

Tot 4.000 euro boete voor bedrijf dat zieke werknemer niet helpt

VideoMinister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) wil bedrijven beboeten die te weinig inspanningen leveren om zieke werknemers opnieuw aan werk te helpen. De sanctie kan oplopen tot 4.000 euro per werknemer, schrijft De Tijd vandaag. Het kabinet van de minister wijst er in een reactie op het bericht op dat de hoogte van de sancties nog niet vastligt.

 1. Horecakoppel Tom en Alison verliest de moed en de humor niet: “Maar het nieuws slaan we over. Als Van Ranst én Van Gucht zeggen dat we weer open mogen, zullen we het wel horen”
  PREMIUM

  Horecakop­pel Tom en Alison verliest de moed en de humor niet: “Maar het nieuws slaan we over. Als Van Ranst én Van Gucht zeggen dat we weer open mogen, zullen we het wel horen”

  Na 1 februari, zo zei de premier vrijdag. Als eersten in Europa als de cijfers blijven dalen, volgens biostatisticus Geert Molenberghs vandaag. Een nieuwe dag, een nieuwe prognose voor de horeca. Wat als je gezinsinkomen, je zaak, je levensdroom aan zo’n jojo bengelt? Tom en Alison van het Gentse restaurant Cochon De Luxe verliezen de moed en hun humor niet. “We zien ons spaargeld slinken en we kunnen niks doen. De vraag wanneer we weer open mogen, proberen we los te laten.”
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

Geld