CEO van PostNL België, Rudy Van Rillaer.
Volledig scherm
PREMIUM
CEO van PostNL België, Rudy Van Rillaer. © ID / Franky Verdickt

Toplui van PostNL België in de cel na inval in drie depots: “Het is niet aan ons om vragen te beantwoorden”

De Belgische top van PostNL, zowel de CEO van pakjesbezorger als zijn nummer twee, zit in de cel. Dat bevestigen bronnen aan onze redactie. En het gaat niet langer enkel over zwartwerk. De twee worden verdacht van mensenhandel, van het leidinggeven aan een criminele organisatie en van verboden terbeschikkingstelling. “Hun toekomstige zakenpartners zullen hier voor terugdeinzen”, zegt bedrijfsexpert Jeroen Wils. Bol.com eist al uitleg. De bal ging eind vorig jaar aan het rollen na een undercoveronderzoek van HLN en VTM NIEUWS.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Witte Huis dringt aan op strengere regels middelgrote banken zonder Congres om toekomstige bankcrisis te voorkomen

  Witte Huis dringt aan op strengere regels middelgro­te banken zonder Congres om toekomsti­ge bankcrisis te voorkomen

  De regering Biden heeft vandaag een beperkte lijst van nieuwe maatregelen voorgesteld om middelgrote banken te versterken. Banken met activa tussen 100 miljard dollar (91,7 miljard euro) en 250 miljard dollar (229,2 miljard euro) moeten meer liquide middelen aanhouden, hun kapitaal verhogen, regelmatig stresstests ondergaan en “levenstestamenten” opstellen met details over hoe ze kunnen worden afgewikkeld, aldus het Witte Huis.