Economen Geert Noels en Ivan Van de Cloot zien vooral gemiste kansen
Volledig scherm
PREMIUM
Economen Geert Noels en Ivan Van de Cloot zien vooral gemiste kansen © PN

Topeconomen zien vooral gemiste kansen in regeerakkoord: “Dit is zoals bij paars destijds: veel centen uitdelen is het bindmiddel”

In de grootste crisis in onze moderne geschiedenis komt een nieuwe bestuursploeg aan zet. Twee economen — Geert Noels en Ivan Van de Cloot — lezen de partituur van Vivaldi en vrezen toch valse noten. “De taart moet eerst gebakken worden voor je ze kan verdelen.”

33 reacties

 • Tim Peeters

  1 jaar geleden
  neoliberalisme loopt op zijn laatste benen. waarom moet er inflatie zijn? antwoord om rijke bandieten nog rijker te maken.om werkende bevolking op zeer slinkse en achterbakse manier te bestelen.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  In heel Europa is de inflatie negatief. In België is ze positief. Normaal dat de Belgen in het buitenland gaan kopen. Het prijsverschil loopt soms al op tot 20%. En zolang mijn spaargeld verdampt door de ECB politiek koop ik dure dingen enkel als ik er een heel stevige korting op krijg als compensatie.
 • joseph Leysen

  1 jaar geleden
  Persoonlijk vind ik ook dat alle pensioenen in orde. Van gtote voor iedereen gelijk moeten zijn ttz voor ieder die voldoende gewerkt heeft. Vb 40 jaar. Zij die door aanvaardbare omstandigheden niet konden werken en ziekte moet een percentage worden bepaald per werkjaar. Laat de vakbondensteigeren maar ook ambtenaren vallen hieronder. Terloops pensioenen betaal je enkel met belastinggeld. Deze pot kan je enkel vullen met verhoogde werkzaamheid en nu innovatie en digitalisering. Geen sinterklaas.
 • Benny Van Leuven

  1 jaar geleden
  Gelijkgestelde periodes aanpassen OK, maar dan ook effectief gewerkte periodes onder de leeftijd van 18 jaar gelijkstellen voor generatie X.
 • pipo de clown

  1 jaar geleden
  Ik voorspel een ding met zekerheid. 80% van alle Belgen zullen hun aankopen over de grens gaan doen. Daar hoef je geen econoom voor te zijn maar enkel gezond verstand te hebben.