Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © getty

Toegenomen telewerk bepaalt voortaan mee het loon

Het toegenomen telewerk zorgt ervoor dat de prijzen van toetsenborden en computermuizen voortaan worden meegenomen in de indexkorf. Op die manier bepalen ze mee de inflatie en bijgevolg ook de indexering van de lonen en uitkeringen. Dat heeft het statistiekbureau Statbel bekendgemaakt.

3 reacties

 • Canard -i

  4 weken geleden
  Ik zal toch blij zijn om mijn katoenen neusdoeken weer te gebruiken na Corona.
 • Bert Vandamme

  1 maand geleden
  Dus met ze allen veel toetsenborden en muizen kopen, we gaan dan loonopslag krijgen...
 • Mario Tersago

  1 maand geleden
  Op zich al een goede zaak, maar bedrijven zouden meer moeten inzetten en evolueren om een goed kader te ontwikkelen rond telewerk, want naar mentale belasting, jobinhoud en begrip van collegae bv. arbeiders, is er geen of weinig kader noch begrip.. Terwijl thuiswerk, uit eigen ervaring, belastender is dan bv. op het werk te zitten. Naar ergonomie, communicatie en privé/werk balans oa.
 1. Nieuwe lockdown om derde golf te vermijden? Eigenlijk zitten we al sinds 13 maart in constante lockdown

  Nieuwe lockdown om derde golf te vermijden? Eigenlijk zitten we al sinds 13 maart in constante lockdown

  “Niemand durft uit te sluiten dat een nieuwe lockdown nodig is”, waarschuwt professor biostatistiek Geert Molenberghs bij HLN LIVE in een reactie op het zorgwekkende nieuwe rapport over de verspreiding van de besmettelijkere variant in België. Eigenlijk zit ons land al sinds 13 maart 2020 in een constante lockdown. Een overzicht van de maatregelen die op het ene moment (veel) strenger waren dan op het andere.
 2. Bitcoin klimt weer boven de 50.000 dollar na forse waardedaling
  1

  Bitcoin klimt weer boven de 50.000 dollar na forse waardeda­ling

  De bitcoin is weer gestegen tot boven de 50.000 dollar (41.000 euro), na de flinke waardedaling van de cryptomunt de afgelopen dagen. De koers van de cryptomunt kreeg een zetje door berichten dat betalingsbedrijf Square van Twitter-topman Jack Dorsey voor 170 miljoen dollar aan bitcoins heeft gekocht. Ook positieve opmerkingen van een grote investeerder over de bitcoin zorgden voor een beter sentiment rond ’s werelds bekendste digitale munt.
 1. Molenberghs: “Niemand durft uit te sluiten dat nieuwe lockdown nodig is, maar we proberen er alles aan te doen dat het niet zover hoeft te komen”

  Molen­berghs: “Niemand durft uit te sluiten dat nieuwe lockdown nodig is, maar we proberen er alles aan te doen dat het niet zover hoeft te komen”

  Als we niets doen, zullen de besmettingen met de Britse variant in ons land snel en hoog oplopen. Daarvoor waarschuwt professor biostatistiek Geert Molenberghs bij HLN LIVE in reactie op het zorgwekkende nieuwe rapport over de verspreiding van de besmettelijkere variant in België. Volgens Molenberghs moeten er extra maatregelen komen om in tegenoffensief te gaan. “Niemand durft uit te sluiten dat een nieuwe lockdown nodig is”, laat hij zich ontvallen. “Maar we proberen er alles aan te doen dat het niet zover hoeft te komen.”
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Medische primeur in Lier: Heilig Hartziekenhuis laat robotarm gaten boren bij nek- en rugoperaties
  Play

  Medische primeur in Lier: Heilig Hartzieken­huis laat robotarm gaten boren bij nek- en rugopera­ties

 2. Man gooit gigantische alligator de lucht in
  Play

  Man gooit giganti­sche alligator de lucht in

Geld