Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Shutterstock

Toch mogelijke compensatiepremie voor wie hinderpremie moet terugstorten

Ondernemers die hun hinderpremie moeten terugstorten omdat ze eigenlijk niet in aanmerking komen voor de premie doordat ze niet verplicht hebben moeten sluiten, zullen mogelijk toch een compensatiepremie krijgen. Dat heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) vandaag in het Vlaams Parlement geantwoord. Volgens de minister zal het bedrag meteen verrekend worden.

6 reacties

 • Jennifer Peeters

  11 maanden geleden
  Waarom moeten ondernemers die niet gesloten waren een compensatiepremie krijgen? Toch plezant geld uit delen dat er niet is. Maar mensen die er echt recht op hebben die krijgen hun spaargeld niet terug hé. Zijn jullie niet beschaamd?
 • flip v.d. berg

  11 maanden geleden
  Sommige zaken moesten niet verplicht sluiten,maar er kwam geen mens meer buiten.dus ook nergens klanten! De rekeningen van handelshuur etc bleven wel binnen stromen. Door deze kleine onduidelijkheden,van wie wel en wie niet .zijn er veel kleine moedige ondernemers bankroet gegaan ! Liever miljoenen wegschenken aan ngo,s en buitenlandse projecten.dan de eigen ondernemers recht te helpen houden.
 • Walther Temmerman

  11 maanden geleden
  Dankuwel sinterklaas Crevits. De belastingbetaler zal U gedenken bij de volgende verkiezing.
 • Stefaan Vanwijnsberghe

  11 maanden geleden
  In plaats van de gegevens af te wachten tot de belastingsaangifte 2019 en 2020 bekend zijn en dan pas een correcte premie uit te betalen op basis van de aangiftegegevens, betaalt Vlaanderen een premie uit, die ofwel te hoog is ofwel niet correct is, of wat dan ook. Vlaanderen had evenwel een een voorwaardelijke premie tijdelijk kunnen uit betalen en op vergelijkende basis van de gegevens van de belastingsaangiften 2019 en 2020. Was rechtvaardiger en billijker geweest.
 • Marc Thys

  11 maanden geleden
  Smijt het geld maar buiten, de gewone man betaald dat wel terug ... zolang ze geld hebben.

Geld