Hilde Huylebroeck had een vast energiecontract bij Eneco, maar dat wordt door de energieleverancier onterecht stopgezet. Ze doet nu een aangetekend schrijven naar Eneco.
Volledig scherm
PREMIUM
Hilde Huylebroeck had een vast energiecontract bij Eneco, maar dat wordt door de energieleverancier onterecht stopgezet. Ze doet nu een aangetekend schrijven naar Eneco. © ANP/Benny Proot

Tientallen klachten tegen energieleverancier Eneco, dat contracten met voordelige tarieven wil openbreken: “Problematisch en onwettig”

De Federale Ombudsman voor Energie onderzoekt tientallen klachten tegen energieleverancier Eneco. Die zou klanten met een lopend energiecontract aan voordelige, vaste tarieven op slinkse wijze overzetten naar een duurder contract aan de huidige, veel hogere energieprijzen. Maar mag dat zomaar? Eneco zelf heeft ondertussen een reactie op de klachtenstroom klaar.

98 reacties

 • Rik Nelles

  4 maanden geleden
  @ Jo Nijs. Informeer je beter. Het is Poetin die de gaskraan heeft dichtgedraaid. Dit om de Europese gezamenlijke politiek te destabiliseren en de ingebruikneming van Nordstream2 te forceren om zo de gasinkomsten van Ukraine te kunnen treffen. Nordstream in gebruik nemen is buigen onder het Russische juk. Europahaters zouden niets liever willen. Kruipen voor Poetin.
 • Jo Nijs

  4 maanden geleden
  @dirk heirbaut: kleine correctie: het is niet Poetin die de gaskraan heeft dichtgedraaid, maar Duitsland zelf. Poetin wil maar al te graag leveren. Het is dus Europa zelf dat verantwoordelijk is voor het gastekort vandaag, want NordStream 2 is allang klaar, maar Europa (!) wil de kraan niet opendraaien, niet Poetin !
 • Eddy Vermeulen

  4 maanden geleden
  Afrekening 2020 elektriciteit rond de 1600 kWh verbruikt. Na nieuwe wasmachine, stofzuiger enz... afrekening 2021 verbruik net geen 700 kWh, Te betalen bedrag afrekening 2021 net hetzefde als 2020. ????
 • Marc Pauwels

  4 maanden geleden
  De liberalisering kost geld aan de burger ...
 • Hugo Peeters

  4 maanden geleden
  Moeilijk bereikbare firma, noch via de website noch via telefoon.
 1. “Voor een gemiddelde installatie betaal je maandelijks 82,95 euro”: is zonnepanelen huren voordeliger dan een aankoop?
  PREMIUM

  “Voor een gemiddelde installa­tie betaal je maande­lijks 82,95 euro”: is zonnepane­len huren voordeli­ger dan een aankoop?

  Nu de elektriciteitsprijzen recordhoogtes bereiken, zijn zonnepanelen interessanter dan ooit. Maar de aankoop ervan vraagt wel een serieuze investering. Het is nu echter ook mogelijk om zonnepanelen te huren. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen? Is het financieel interessant aan het eind van de rit? Dirk Van Evercooren, algemeen directeur van ODE, de sectororganisatie voor duurzame energie in Vlaanderen, legt uit. “Het grootste pluspunt is natuurlijk de ontzorging, net als bij een leasewagen.”
 2. Gevolgen van oorlog en toeleveringsproblemen wegen op Duitse economie

  Gevolgen van oorlog en toeleve­rings­pro­ble­men wegen op Duitse economie

  De Duitse economie zal tijdens het lopende tweede kwartaal hoogstens licht groeien. Dat heeft de Duitse centrale bank maandag te kennen gegeven. "Aan de ene kant zouden de versoepelde coronamaatregelen de dienstensectoren en de daarmee samenhangende consumentenbestedingen een stevige impuls moeten geven", luidt het in het maandbericht van de Bundesbank voor mei. "Aan de andere kant vergroten de gevolgen van de Russische inval in Oekraïne de druk door een hoge inflatie en toeleveringsproblemen."