Mag je werkgever je verplichten thuis te werken om energie te besparen op kantoor?
Volledig scherm
PREMIUM
Mag je werkgever je verplichten thuis te werken om energie te besparen op kantoor? © Getty Images/Maskot

Thuiswerken om energiefactuur van werkgever te drukken? “Contraproductief”, zeggen energie-experts

Chemiebedrijf Umicore wil z’n personeel laten thuiswerken om op kantoor minder energie te verbruiken. Maar kan dat zomaar? Moet je hier als werknemer in mee gaan? En is het überhaupt wel zo slim? “Als je het grotere plaatje bekijkt is dit helemaal niet zo’n goed idee”, klinkt het.

13 reacties

 • Brecht Mues

  2 maanden geleden
  Thuiswerkpremie moet verplicht worden, komaan heren in Brussel doe ook eens iets voor de werknemer i.p.v. de grote bedrijven te sponseren.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  De werknemer zelf laten opdraaien voor zijn werkplaats en de er aan verbonden kosten is eigenlijk een loonvermindering. In tijden van 10% inflatie. En daarna gaat de Vlaamse regering de werkgever steun geven en de werknemer negeren. Op kosten van de armste. Uitkeringstrekkers en gepensioneerden.
 • Wim Eggermont

  2 maanden geleden
  Een ideetje van unizo zekers, die bedrijven zijn er enkel nog om subsidies te trekken en personeel uit te buiten. Langleve het neoliberale kapitalisme.
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 maanden geleden
  En waar moeten de electrische bedrijfswagens geladen worden?Ook thuis?Het spel gaat beginnen met al wat de overheid gepusht heeft.Wacht tot die gesubsideerde energieslorpende wamtepompen komende winter massaal gaan draaien.Alle buurlanden hebben een basispakket uitgewerkt tot een bepaald kwh verbruik.Uiteraard wil en kan België niet volgen.Want aan al diegene waar energiesubsidies zijn uitgedeeld gaan waarschijnlijk ver over die kwh zitten. Welke uitleg moeten ze dan weer verzinnen, he.
 • karin verwimp

  2 maanden geleden
  Zal wel zijn: minder stroomverbruik, minder waterverbruik, nauwelijks verwarming betalen, geen woon/werkverkeer vergoeding, geen fietsvergoeding. Ze hebben geld geroken. Het gewone werkvolk mag bibberen en lijd loonverlies terwijl de CEO's lekker warm zitten en hun bankrekening blijven aanvetten. Pastoor Daens zijn graf is één grote molshoop geworden van zich om te draaien.
 1. Macron op staatsbezoek bij Biden: Trans-Atlantische solidariteit of nieuwe handelsoorlog in het verschiet?

  Macron op staatsbe­zoek bij Biden: Trans-Atlanti­sche solidari­teit of nieuwe handelsoor­log in het verschiet?

  De Franse president Emmanuel Macron ontmoet deze week zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden tijdens een staatsbezoek aan de Verenigde Staten. Macron hoopt hiermee het trans-Atlantische bondgenootschap vanonder het stof te halen. Enkele netelige, vooral economische, kwesties staan op de agenda. Met zijn bezoek hoopt Macron vooral de economische spanningen met de "aloude bondgenoot" te doen ontdooien, om een nakende handelsoorlog af te wenden.