Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Thinkstock

Textiel, hout en meubels dreigen duurder te worden door schaarste aan grondstoffen

De bedrijven uit de textiel-, hout- en meubelindustrie hebben sinds enige tijd te kampen met een beperkte beschikbaarheid aan bepaalde grondstoffen. Dat leidt de jongste maanden tot forse prijsstijgingen, zegt sectorfederatie Fedustria maandag. Ze verwacht dat de toestand pas ten vroegste in 2022 zal normaliseren. Voor de consument dreigen heel wat van de afgeleide producten dus duurder te worden.

12 reacties

 • Yolande MARIS

  1 jaar geleden
  Alles is duurder geworden ,door de doorgedreven politiek van de globalisering is de corona crisis een goudmijn voor rijken .De prijzen worden kunstmatig in de hoogte gejaagd. De EU bevolking worden de nieuwe armen .
 • Stephan Priem

  1 jaar geleden
  Allemaal kwestie van vraag en aanbod, maar het kan uiteraard gemanipuleerd worden.
 • hans voet

  1 jaar geleden
  Als velen maandenlang thuis zitten wegens het corona circus, wordt er weinig geproduceerd. Dan zijn er tekorten. Dat verstaat iedereen.
 • Fonske Beys

  1 jaar geleden
  Zoals de frituur , prijs frit omhoog bij enkel centen stijging aardappelen .
 • Elise Van Damme

  1 jaar geleden
  Ze gaan allemaal in hun eigen voeten schieten want op deze manier wakkeren ze de bewustwording bij de mensen aan dat het absoluut niet nodig is om om de haverklap iets nieuw te kopen. Fun shoppen mag van mij gerust uit de woordenboek geschrapt worden.