KBC en de andere banken verantwoorden de hogere tarieven met het argument dat de ontwikkeling van het digitale aanbod grote investeringen meebrengt.
Volledig scherm
PREMIUM
KBC en de andere banken verantwoorden de hogere tarieven met het argument dat de ontwikkeling van het digitale aanbod grote investeringen meebrengt. © Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Test Aankoop pikt verhoging banktarieven niet: “Sommigen zien kosten met bijna 300 procent stijgen zonder extra service”

Banken slaan opnieuw hun tarieven op. Vooral niet-digitale verrichtingen worden duurder. Uittreksels met de post ontvangen? 80 cent erbij. Een overschrijving aan het loket afgeven? 1,50 euro. Test Aankoop pikt het niet en vraagt de bevoegde ministers om de tarieven te bevriezen. “Honderdduizenden worden in de steek gelaten.”

86 reacties

 • Christiaan Vernist

  3 weken geleden
  Niemand belet u om over te stappen naar andere bank. Er zijn banken die nog steeds gratis zijn. Zelfs waar je per verrichting nog geld bovenop krijgt.
 • Ivan Willems

  3 weken geleden
  Kbc is één van de duurste banken. Ze (KBC) weten heel goed waar dit eindigt of zal eindigen. Je gaat mij niet vertellen dat dit veel geld kost online bankieren. Eerst was het goedkoper kantoren sluiten, online bankieren was de norm. Nu, enkele jaren later moet men meer en meer betalen voir online diensten. Dit niet alleen bij KBC, maar ook bij andere bankinstellingen.
 • William De Ruyck

  3 weken geleden
  Hoe minder ze doen hoe duurder voor de cliënt ?!?
 • jammy cappon

  3 weken geleden
  Vroeger moest men alle verrichtingen bij de bank doen en was er volk tewerkgesteld die je daarbij hielp. Nu gebeurt alles electronisch, hebben banken minder personeel in dienst, hebben veel minder bankkantoren en vaste kosten. Het gepeupel moet nu betalen om hun eigen geld te beheren. De tijd dat de mensen hun geld begroeven komt terug.
 • Anoniem

  3 weken geleden
  Fictie is realiteit geworden en iedereen gaapt verder.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

Geld