Belga/EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© Belga/EPA

Telecomprijzen in België duurste van Europa: waarom betalen wij zo veel? En hoe kan het goedkoper?

We betalen (te) veel voor onze digitale bereikbaarheid. Ons land loopt helemaal op kop van het Europese prijzenpeloton voor internet, digitale tv en telefonie, zo stelde Test aankoop vast. Zo is surfen in België gemiddeld 30% duurder dan in onze buurlanden. Krijgen we dan ook meer waar voor onze telecombundels? Zou de komst van een vierde grote speler iets veranderen? En wat met 5G? 

156 reacties

 • Emiel Vandeplas

  1 maand geleden
  Noem iets dat goedkoper is dan in de rest van Europa. Belastingen ? Aantal politieker per vierkante kilometer ? Energie ? Parlementen ? Politieagenten ?
 • Staf Van Looy

  1 maand geleden
  Mevr de sutter dan zou ik u willen uitnodigen in arendonk 4G soms 2 blokjes 3 G soms 3 blokjes als je dan richting oud turnhout rijd heb je edge en een goede km helemaal niks Is dit dan de goede dekking en kwaliteit waar je het over hebt?
 • An Vanden Bossche

  2 maanden geleden
  Waarom? Omdat we ook de hoogste belastingen hebben van Europa, de meeste files en het meeste regels: daarom. Zo wordt ieder ontmoedigd om initiatief te nemen en ontstaan monopolies overal. Maar goed, het is een algemeen westers fenomeen en in Frankrijk is het dikwijls nog erger.
 • jozef vermeulen

  2 maanden geleden
  Ik heb Telenet buiten gegooid en zit nu al 3j bij EDPnet voor 32€ zonder limiet of FYP en kijk TV via internet (IPTV 60€/j - 8000 zenders+replay).Gsm orange 20€/m. TV via internet is de toekomst en pakken goedkoper!
 • Ronny Cypers

  2 maanden geleden
  Theo,scarlet is een tak van proximus. Dus je betaalt ook aan proximus maar je hebt minder.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.

Geld