De BluePoint Atlas tijdens de kwalificatierace in Agadir.
Volledig scherm
PREMIUM
De BluePoint Atlas tijdens de kwalificatierace in Agadir. © Agoria Solar Team

Technologiefederatie kijkt naar Marokko om Belgisch energieprobleem op te lossen

Voeren we binnen afzienbare tijd hernieuwbare energie in vanuit Marokko? Als het van Agoria, de federatie voor Belgische technologiebedrijven, afhangt wel. Het grijpt de Solar Challenge Morocco aan om de economische banden met het land te versterken. “Een deel van de oplossing van ons energieprobleem ligt in het buitenland. Waarom niet in Marokko?”

  1. REPORTAGE. Bij het Belgische Solar Team in Marokko, klaar voor race van 2.500 km door woestijn: “Wagen van amper 170 kilogram in haaienhuid”
    PREMIUM

    REPORTAGE. Bij het Belgische Solar Team in Marokko, klaar voor race van 2.500 km door woestijn: “Wagen van amper 170 kilogram in haaienhuid”

    Het avontuur van hun nog jonge leven. Zo zou je de Solar Challenge Morocco kunnen omschrijven voor de groep Leuvense ingenieursstudenten die het Belgische team vormen. Anderhalf jaar schoven ze alles aan de kant om hun positie als wereldtopper te verdedigen. Al dat werk moet vanaf vandaag tot een hoogtepunt komen in de Marokkaanse woestijn. “We gaan die Nederlanders op hun doos geven.”