AFP
Volledig scherm
© AFP

Techaandelen gaan zwaar onderuit op beurzen

Beleggers zetten zich schrap voor een verkoopgolf in de technologiesector, nadat de techaandelen maandagavond zwaar onderuitgingen op Wall Street. Techbeurs Nasdaq verloor maar liefst 2,6 procent na zware verliezen bij grote concerns zoals Tesla (-6,4%), Facebook (-4,1%) en Apple (-2,6%). 

8 reacties

 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Volgens onze expert Polleke moet je investeren in vastgoedfondsen. Die kopen nu in Nederland hele sociale woonwijken op van woningmaatschappijen en drijven stelselmatig de huurprijzen op. Tot de arme bewoners ze niet meer kunnen betalen. Om dan de woningen duur te verkopen op de exploderende woningmarkt. Of het geheel weer van de hand te doen aan een ander fonds dat nog wat ruimte ziet om verder te melken.
 • mike milan

  1 maand geleden
  Das ideaal voor diegenen nog geen aandelen hebben....nog effe wachten tot het dal bereikt is, en dan kopen.
 • Ad Zoontjens

  1 maand geleden
  Blijf er maar weg Luc! De boel was flink overspannen, en wat heel hoog steeg zal diep vallen. Een Amerikaanse analist die beide voorgaande crashes voorspelde, zei pas nog dat we voor een nieuwe GROTE CRASH staan.
 • Gerry Cle

  1 maand geleden
  Ach wat, er is een verschil tussen beleggers en speculanten. Kalm blijven en wachten tot de beurs terug stijgt. PS: Als je 100 000 euro op je spaarboek hebt is die dankzij de inflatie ook maar 97 000 euro waard.
 • Ledoux Ruddy

  1 maand geleden
  Als aandelen 700 % stijgen in pakweg 2 jaar kan het ook 25 % eens dalen ,
 1. ANALYSE. Na maanden van ‘mag niet’ en ‘kan niet’, deed het de Wetstraat duidelijk deugd om de suikernonkel te mogen spelen
  PREMIUM

  ANALYSE. Na maanden van ‘mag niet’ en ‘kan niet’, deed het de Wetstraat duidelijk deugd om de suikernon­kel te mogen spelen

  Dinsdag beslist het overlegcomité hoe dit land de coronamaatregelen één voor één van zich afgooit. Voor het eerst sinds corona hier neerstreek, zal de regering een perspectief bieden dat drie maanden ver reikt. Een hele reeks maatregelen zal tussen nu en oktober geleidelijk aan sneuvelen, tot er uiteindelijk geen meer zijn en we weer kunnen leven en werken zoals vroeger. Er ligt veel op tafel dinsdag, en over de punten en komma’s zal vooral tussen de experten van de GEMS en de politiek nog flink worden gediscuteerd, maar in grote lijnen zijn alle betrokkenen het eens: het is tijd voor toekomstplannen.

Geld