ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Te veel wanbetalers: energieleverancier Bolt voert klantenstop in in Brussel en Wallonië

Brusselaars en Walen die een nieuwe energieleverancier zoeken, moeten niet langer bij het Belgische energieplatform Bolt aankloppen. Voorlopig neemt het bedrijf geen nieuwe Brusselse klanten aan. Ook in Wallonië voert het een tijdelijke klantenstop in. Dat meldde Bruzz gisterenavond en het nieuws wordt aan Belga bevestigd door het bedrijf.

 1. Steeds meer gezinnen hebben het financieel moeilijk: dit moet je weten voordat je in het rood gaat of een persoonlijke lening afsluit
  Spaargids.be

  Steeds meer gezinnen hebben het financieel moeilijk: dit moet je weten voordat je in het rood gaat of een persoonlij­ke lening afsluit

  Bij steeds meer gezinnen staat het water aan de lippen, zo leert de Grote Geldenquête die Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws recentelijk uitvoerden. De hoge energieprijzen spelen hier uiteraard voor een groot deel in mee. Welke mogelijkheden hebben deze gezinnen om een lastige periode te overbruggen? Kunnen ze daarvoor terecht bij hun bank? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Dit gezin leefde 3 dagen zonder elektriciteit en verwarming. “Hier kan iedereen iets uithalen”

  Dit gezin leefde 3 dagen zonder elektrici­teit en verwarming. “Hier kan iedereen iets uithalen”

  De energieprijzen swingen de pan uit, dus heel wat mensen ondernemen actie. Ook Natasia (34) en haar gezin: drie dagen trokken ze er resoluut de stekker uit. Zonder elektriciteit van buitenaf probeerden ze het leven verder te zetten, met alternatieve en goedkopere oplossingen. Ze vertellen waar ze tegenaan liepen en wat ze leerden over energie besparen. “We gingen onze maandfactuur van 455 euro maal tien zien gaan. We moésten wel kijken hoe we dat anders konden aanpakken.”