Een koppel sluit een koopcontract af.
Volledig scherm
Een koppel sluit een koopcontract af. © thinkstock

"Te streng hypotheekbeleid dreigt vastgoedmarkt te ontwrichten"

Te strenge voorwaarden voor woonleningen dreigen de vastgoedmarkt te ontwrichten. Dat blijkt vandaag uit een studie die vastgoedontwikkelaar Immpact liet uitvoeren door onderzoekers van de KU Leuven. De banken houden best rekening met de werkelijke woonkosten bij het toekennen van hypothecaire kredieten, klinkt het.

42 reacties

 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Zowel in Nederland als in België blijken de private schulden snel te stijgen. Door de bubbel in de huizenmarkt en groter ontleende bedragen. Dat zorgt voor valse groeicijfers in de economie. Een groei op krediet - 2/3 van die groei in Nl - die niet productief is, niet echt werkgelegenheid creëert, de ongelijkheid doet toenemen en drukt op de groei van de reële economie. Op langere termijn zorgt een dergelijke grotere private schuld voor meer recessie en langere stagnatie na een crisis.
 • johny vanderlinden

  4 jaar geleden
  De immobiliënkantoren houden de prijzen kunstmatig hoog, nog een luchtbel die mag ontploffen.
 • Hugo Van der speeten

  4 jaar geleden
  De reportage op Canvas over Immo aan de kust zegt genoeg. De projecten reizen er de pan uit ,tot zelfs in het Zwin toe bouwt men luxe appartementen en dit allemaal met medewerking van politiekers die er uiteraard ook dik aan verdienen.
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Doen ze in sommige gemeenten al, Daniel Wouters. Het kadastraal inkomen aanpassen. En hoe hoger de huizenprijzen hoe hoger de kadastrale inkomens en de onroerend goed belasting. En zo profiteer iedereen van de hogere prijzen. De banken, de verkoper, de overheid. Behalve de eigenaar.
 • Daniel Wouters

  4 jaar geleden
  Volgende aankomende belasting op de huizen,nazicht en aanpassing van het kadastrale inkomen,te verwachten 2020

Geld