Minister van Financiën Johan Van Overtveldt tijdens een debat over de taxshift in 2015.
Volledig scherm
Minister van Financiën Johan Van Overtveldt tijdens een debat over de taxshift in 2015. © Photo News

Taxshift zorgt volgens economen in vier jaar tijd voor 65.000 tot 92.000 jobs

EconomieDe Leuvense economen ramen het effect van de taxshift voor de periode 2016-2020, afhankelijk van het gehanteerde scenario, op 65.000 tot 92.000 bijkomende jobs. Indien de federale regering in de toekomst nog een bijkomende verhoging zou doorvoeren van de indirecte belastingen om het financieringstekort te dichten, voorspellen ze echter dat het aantal bijkomende jobs zal beperkt blijven tot 43.800.

32 reacties

 • Marc Lehaen

  3 jaar geleden
  Krijg zo stilaan een beetje de krampen van al die uitspraken door economisten en zogenaamde experts . Raar of zelden komt er iets van uit !!
 • ETIENNE BOECKX

  3 jaar geleden
  Jobs, jobs jobs de laatste 20 jaar heeft elke regering gemiddeld 200.000 jobs beloofd dus aan 5 regeringsronden zijn er 1000.000 jobs bijgekomen ! Hoeveel zijn er in die 20 jaar verdwenen ? Want het aantal werklozen over die 20 jaar is maar met 100.000 gedaald ! De begrotingen zijn ook elk jaar met 3 miljard euro in deffisiet ! Wie wil men hier iets wijsmaken !
 • Gino Verstraete

  3 jaar geleden
  Ze hebben genoeg gestolen voor de taks op diesel nu klappen ze van loonsverhoging anozelaars
 • Tom Faes

  3 jaar geleden
  Al die bijkomende jobs ,dus voor die mensen geen werkloosheidsuitkering en zij betalen belastingen alsook de werkgever.En nog altijd een begrotingstekort Van overtveldt ? Helaba man waar is dan ons geld naartoe ?
 • Johan Emmers

  3 jaar geleden
  Allez, de zoveelste goednieuwsshow. Maar niemand die er iets van voelt: de (verdoken) belastingen blijven waanzinnig hoog, er komen er nog alle dagen bij, de staatsschuld wordt niet kleiner in tegenstelling tot de problemen met migranten die steeds groter worden, en zo kan ik nog even doorgaan.

Geld