Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Supermarktgroep Mestdagh schrapt 450 jobs: personeel legt werk neer

In een aantal winkels van de groep Mestdagh hebben werknemers het werk neergelegd, na de aankondiging dat er tot 450 banen op de helling staan. Volgens de Franstalige christelijke bediendebond CNE ging het rond 13.30 uur om 23 winkels. Mogelijk volgen er nog meer. De directie moet haar verantwoordelijkheid nemen en alles in het werk stellen om het aantal ontslagen te beperken, reageert premier Charles Michel op de plannen voor de herstructurering.

9 reacties

 • Jan Mannaerts

  4 jaar geleden
  Kracht van verandering zekers op alle gebied !!!
 • Eddy DESMET

  4 jaar geleden
  Er is duidelijk een groot probleem qua personeelsbeleid bij de supermarkten van Mestdagh : gebrek aan talenkennis, te jong (onderbetaald ?) en qua inrichting van de winkels. Bovendien groeiden de supermarkten gedurende de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond : er is dus een overaanbod !
 • Erik De Muynck

  4 jaar geleden
  De echte schuldigen van al die miserie zijn de struikrovers in Brussel.
 • kurt Degryse

  4 jaar geleden
  Er zijn gewoon te veel winkels bijgekomen de laatste jaren. Andere winkels worden daar de dupe van als ze niet evolueren. Dan moet je als zaak knopen doorhakken of het faillissement volgt. Maar in de retail sector zullen nog veel jobs sneuvelen de komende jaren.
 • rik lagrou

  4 jaar geleden
  zulke supermarkten zullen heruitvinden want als je x% duurder moet iets extra bieden bv samen met mensen hun winkelwaar leveren anders op lange termijn al personeel houden denk niet