ANP / EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP / EPA

Supermarkt tot 12% duurder, en da’s nog maar het begin: “Als we alles verrekenen, gaan prijzen maal twee”

Je winkelkar vullen in de supermarkt wordt steeds duurder. Uit cijfers blijkt dat de prijzen in Belgische supermarkten met minimaal 4% stijgen, met uitschieters van 11,1% (bij discounter Aldi nota bene) en 11,9% (Carrefour Hypermarkt). En dat blijkt helaas nog maar het begin te zijn: “Als we alle negatieve effecten van de voedingssector willen compenseren, zou alle voeding moeten verdubbelen in prijs.”

143 reacties

 • pascal Vanderlinden

  4 maanden geleden
  Alle prijzen worden gewoon opgetrokken om de aandeelhouders hun rekeningen te spijzen. Het werkvolk dat hun rijk maakt kan de pot op. Energieprijzen zijn bij ons al duurder dan ons huishuur ! Dat is toch onhoudbaar voor het grootste deel van de mensen ? Het loon stijgt 2% maar de producten stijgen 50 tot 400%. Dan moeten ze geen blazen wijsmaken dat het door loonkost komt ! Al jaren werken ze allemaal met goedkope Oost Blokkers en steeds minder personeel.
 • Ludo Van Uffelen

  4 maanden geleden
  Sinds mijn pensionering ben ik wel verplicht te kopen waar het goedkoop is. De goedkoopste koffie in de lidl was € 1.49 werd 1.99 en is nu 2.19. Plus 47%!
 • Gerard Braeckmans

  4 maanden geleden
  Dat heb je met een doorgedreven structurering! Men moet rekening houden met vraag en aanbod, inflatie, indexering, vergrijzing, meerkost van olie, stakingen, vervoerskosten, zwangerschapsverlof, vader die ook verlof wil om de fles te geven, de ceo's willen opslag, de koers van de aandelen, politiekers die bij een goed plan tegenstemmen, orlog in Oekraïne, Poet die zijn goesting doet, enz.
 • Jan Hendrickx

  4 maanden geleden
  Hoe kan het ? Alles stijgt terwijl de boeren alsmaar minder krijgen voor hun producten.Loonkost ? De meeste werken gans jaar door met studenten en flexi jobbers .
 • Ludo De Dobbeleer

  4 maanden geleden
  In de supermarkt worden de prijzen duurder, de boeren bijvoorbeeld krijgen steeds minder voor hun waren. Wie wordt er hier bedot? Net als bij de brandstoffen, de producenten maken ongeziene winsten, maar daar hoor je weinig of niets over;