De hoofdzetel van Galapagos in Mechelen.
Volledig scherm
De hoofdzetel van Galapagos in Mechelen. © David Legreve

Stevige beursklap voor Galapagos na stopzetten kandidaat-medicijn

EconomieHet Belgisch-Nederlandse biofarmabedrijf Galapagos zet de ontwikkeling van een nieuw medicijn tegen longfibrose stil. Het Bel20-bedrijf krijgt op de beurs een zware klap.

1 reactie

 • Lecocq Daniel

  2 maanden geleden
  Hopelijk eindigt dit niet zoals Innogenetics.
 1. “Begin nooit te beleggen na een tip van een vriend”: onze beursexpert legt uit waarin je best investeert en welk budget je moet voorzien
  PREMIUM

  “Begin nooit te beleggen na een tip van een vriend”: onze beursex­pert legt uit waarin je best investeert en welk budget je moet voorzien

  Beginnen met beleggen, allemaal goed en wel, maar hoe pak je het aan? Wie zijn eerste stappen wil zetten op de beurs ziet vaak door de bomen het financiële bos niet meer. Maar geen nood. Onze beursexpert Pascal Paepen gidst je de komende weken in onze reeks ‘Starten met beleggen’ door de jungle. Vandaag: hoe bouw je een evenwichtige aandelenportefeuille op? En welk budget voorzie je daarvoor als startende belegger?
 2. “Een derde van de Belgische bedrijven ziet een faillissement dichterbij komen”: hoe interessant is het vriendenaandeel?
  PREMIUM

  “Een derde van de Belgische bedrijven ziet een faillisse­ment dichterbij komen”: hoe interes­sant is het vrienden­aan­deel?

  Maar liefst een op de drie Belgische bedrijven ziet een faillissement dichterbij komen. Om hen te steunen kan je vanaf half februari via het ‘vriendenaandeel’ van de Vlaamse Regering fiscaal voordelig in een bevriende onderneming investeren. Op hoeveel belastingvermindering kan je rekenen? Wat zijn de voorwaarden én risico’s? Onze belastingexpert Michel Maus legt uit.
 1. Je kind een financieel duwtje in de rug geven? Onze geldexpert geeft advies: “Voorhuwelijkssparen bestaat nog altijd, maar niet meer overal”
  PREMIUM

  Je kind een financieel duwtje in de rug geven? Onze geldexpert geeft advies: “Voorhuwe­lijks­spa­ren bestaat nog altijd, maar niet meer overal”

  Ouders willen graag dat hun kinderen het later goed hebben. Daarom willen ze hen ook graag een financieel duwtje in de rug geven. Ruim de helft van de ouders spaart voor zijn kind(eren). Uit enquêtes blijkt dat ze gemiddeld 88 euro per maand opzij zetten. Hoe kan je dat geld vandaag nog laten renderen? Onze geldexpert Paul D’Hoore geeft advies.
 2. Miljardenfonds in de maak: regering rekent ook op kleine spaarder om bedrijven te redden
  PREMIUM

  Miljarden­fonds in de maak: regering rekent ook op kleine spaarder om bedrijven te redden

  De federale overheid trekt 750 miljoen euro uit om Belgische bedrijven eerst te helpen overleven, en ze dan klaar te stomen voor de toekomst. De bedoeling is om binnenkort een veelvoud daarvan op te halen bij grote investeerders, en later dit jaar ook bij gewone gezinnen. "Het rendement zal uiteráárd hoger zijn dan bij het spaarboekje", zegt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
 3. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten

 2. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

Geld