Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Thinkstock

Sterkste stijging van inflatie sinds 2008: deze producten zijn het sterkst in prijs gestegen en gedaald

De inflatie in België loopt verder op. In november nam ze toe tot 5,64 procent, na 4,16 procent in oktober. Het is van juli 2008 geleden dat het prijspeil nog zo sterk steeg. Toen liep de inflatie op tot 5,90 procent. Dat meldt statistiekbureau Statbel.

82 reacties

 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Iemand met een brutoloon van 2200€ betaalt op zijn belastbaar loon van 2002€ 13,5% belastingen. Iemand met een brutoloon van 4400€ betaalt op zijn belastbaar inkomen van 3824.92€ al 30,58% belastingen - en ook hogere SZ bijdragen. Voor een alleenstaande zonder kinderen. Dus inderdaad. Indexering in centen dan belastingen misschien ook gelijk en in centen. Die tweede houd dus ook al veel minder over van zijn indexering.
 • An Vanden Bossche

  1 jaar geleden
  Je vergeet een belangrijke stijger: de belastingen, voor een product dat we niet gevraagd, noch nodig hebben.
 • Ludo Van Uffelen

  1 jaar geleden
  Groot gelijk Ann en Lieven... wanneer gaan de beleidsmakers eindelijk eens correct leren tellen en indexaanpassingen doen in centen i.p.v. procenten..het dagelijks brood is voor iedereen met dezelfde prijs gestegen.
 • Vital Verstraten

  1 jaar geleden
  Dan graag ook belastingen in centen en niet in procenten.
 • Ann Verschueren

  1 jaar geleden
  Inderdaad Lieven, index eerlijk en voor elke Belg gelijk. Geen procenten maar wel evenveel centen.
 1. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”