Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Thinkstock

Sterkste stijging van inflatie sinds 2008: deze producten zijn het sterkst in prijs gestegen en gedaald

De inflatie in België loopt verder op. In november nam ze toe tot 5,64 procent, na 4,16 procent in oktober. Het is van juli 2008 geleden dat het prijspeil nog zo sterk steeg. Toen liep de inflatie op tot 5,90 procent. Dat meldt statistiekbureau Statbel.

82 reacties

 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Iemand met een brutoloon van 2200€ betaalt op zijn belastbaar loon van 2002€ 13,5% belastingen. Iemand met een brutoloon van 4400€ betaalt op zijn belastbaar inkomen van 3824.92€ al 30,58% belastingen - en ook hogere SZ bijdragen. Voor een alleenstaande zonder kinderen. Dus inderdaad. Indexering in centen dan belastingen misschien ook gelijk en in centen. Die tweede houd dus ook al veel minder over van zijn indexering.
 • An Vanden Bossche

  2 maanden geleden
  Je vergeet een belangrijke stijger: de belastingen, voor een product dat we niet gevraagd, noch nodig hebben.
 • Ludo Van Uffelen

  2 maanden geleden
  Groot gelijk Ann en Lieven... wanneer gaan de beleidsmakers eindelijk eens correct leren tellen en indexaanpassingen doen in centen i.p.v. procenten..het dagelijks brood is voor iedereen met dezelfde prijs gestegen.
 • Vital Verstraten

  2 maanden geleden
  Dan graag ook belastingen in centen en niet in procenten.
 • Ann Verschueren

  2 maanden geleden
  Inderdaad Lieven, index eerlijk en voor elke Belg gelijk. Geen procenten maar wel evenveel centen.
 1. Winkelkar met voeding 8 procent duurder in minder dan 5 jaar: zo groot is het prijsverschil tussen goedkoopste en duurste keten
  PREMIUM
  FINANCIEEL

  Winkelkar met voeding 8 procent duurder in minder dan 5 jaar: zo groot is het prijsver­schil tussen goedkoop­ste en duurste keten

  Misschien houdt ook u wel even de adem in, op het moment dat op de supermarktkassa het te betalen bedrag verschijnt. Boodschappen doen wordt almaar duurder, zo is toch ons gevoel. Dat klopt ook, al blijkt de doem van het inflatiespook in het warenhuis momenteel nogal mee te vallen. De grote prijssprong moet er nog aankomen, zo waarschuwen experts. Wat betekent dit voor uw portemonnee? Wij trokken langs vijf verschillende supermarktketens om overal dezelfde kar te vullen.