Stellantis telt veertien automerken waaronder Peugeot, Citroën, Opel, Fiat en Chrysler.
Volledig scherm
Stellantis telt veertien automerken waaronder Peugeot, Citroën, Opel, Fiat en Chrysler. © AP

Stellantis en Foxconn gaan samen software voor auto’s ontwikkelen

Autogroep Stellantis, die recent ontstond uit een fusie van PSA (Peugeot, Citroën, Opel) en Fiat-Chrysler, en de Taiwanese elektronicagigant Foxconn hebben de start van een joint venture aangekondigd. Ze willen samen “connected cockpits” leveren aan alle autofabrikanten.

5 reacties

 • Kurt Cockaert

  1 maand geleden
  Misschien kunnen ze de problemen met de gps van de nieuwe Corsa oplossen? Al een jaar flipt die regelmatig.
 • Geert Tamsyn

  1 maand geleden
  Software neemt een steeds belangrijker plaats in in de auto-industrie. Toch zijn er nog die denken dat de kostprijs van een auto bepaald wordt door het aantal onderdelen.
 • Kees Huls

  1 maand geleden
  Draps Pierre, zo lang als de iPhone bestaat maakt Foxconn die al voor Apple. Nooit problemen over geweest, prima samenwerking.
 • Heinz Rumes

  1 maand geleden
  Een goede raad, begin met een diesel of benzine motor te maken die minder vervuilt, want onze ministers moet ge maar bezig horen over het voordeel van electrische auto's maar zijzelf rijden er niet mee, dus maak ik mij zorgen en denk dat het alleen is om ergens nieuwe belastingen uit te vinden, als het koningshuis alleen nog electrisch rijd dan koop ik ook een electrische auto, dus nooit!
 • Draps Pierre

  1 maand geleden
  alles opnemen en binnen 2 jaar maakt Foxconn haar eigen wagens, zoals met de rest!
 1. Onze fiscaal expert over bedrijfswagenakkoord: “Geen oplossing voor files en belastingtruc”
  PREMIUM

  Onze fiscaal expert over bedrijfswa­ge­n­ak­koord: “Geen oplossing voor files en belasting­truc”

  Vanaf 2026 zijn enkel CO2-neutrale bedrijfswagens nog fiscaal aftrekbaar. Welke gevolgen heeft dat voor jouw belastingbrief en de bedrijfswagen waarin je straks rondrijdt? En wat betekent deze beslissing voor mensen zonder bedrijfswagen? “Voor hen wordt een elektrische auto nu bereikbaar”, zegt Drive-presentator en bedrijfswagenexpert Philippe Quatennens. We legden hem en onze geldexpert Michel Maus op de rooster.

Geld