Belga
Volledig scherm
© Belga

Steeds meer bestelwagens op onze wegen: in slechts vijf Europese landen werden er vorig jaar meer verkocht

De verkoop van bestelwagens, vrachtwagens en andere bedrijfsvoertuigen is in 2017 met 3,2 procent gestegen in Europa. Het aantal nieuwe inschrijvingen klokte af op 2,4 miljoen voertuigen, zo meldt de Europese constructeurskoepel Acea. Vooral de verkoop van de bestelwagens blijft groeien, ook in ons land.

19 reacties

 • jo vandenberghe

  5 jaar geleden
  En dan verwonderd zijn dat alles toeloop?
 • Suze Vanhaasdonck

  5 jaar geleden
  Welke Europese lidstaten en steden maken zich meer en meer zorgen om de toename van bestelwagens? En waarom? Er is toch niks mis met een bestelwagen: veilig, efficiënt en rijden prima.
 • Hugo Van Haevre

  5 jaar geleden
  In veel steden mogen geen vrachtwagens niet meer binnen en door overal de wegen te versmallen is dit zelfs soms onmogelijk, dus ze kunnen niets anders dan via bestelwagens, maar alvorerens de politiek iets begrijpt mens mens toch
 • Erwin De Meyer

  5 jaar geleden
  Klopt ! Je ziet ze meer en meer achter je wagen kleven.
 • Dany Herman

  5 jaar geleden
  Ze zijn niet vervuilend, en ook niet verantwoordelijk voor de stilstand op de wegen Alleen aan de hersenen van politici scheelt er iets maar niemand weet wat
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. ANALYSE. Moeten we ons zorgen maken over stijgende inflatie? “Dit kan een loon-prijsspiraal in werking zetten”
  PREMIUM

  ANALYSE. Moeten we ons zorgen maken over stijgende inflatie? “Dit kan een loon-prijsspi­raal in werking zetten”

  Vier maanden lang werd het leven telkens iets minder snel duurder. Maar daaraan is deze maand voorlopig een eind gekomen. Het inflatiecijfer dat aangeeft hoe duur het leven is tegenover een jaar eerder, ging opnieuw (licht) omhoog. Hoe komt dit? Zijn er gevolgen voor onze portemonnee? En waarom houden we beter de kerninflatie in het oog? Bankeconomen Koen De Leus en Peter Vanden Houte leggen uit.