Ook in 2017 bleef het absenteïsme in de Belgische privésector stijgen. Het totale ziektepercentage voor bedrijven tot duizend werknemers evolueerde van 6,58 procent in 2016 tot 6,88 procent in 2017.
Volledig scherm
Ook in 2017 bleef het absenteïsme in de Belgische privésector stijgen. Het totale ziektepercentage voor bedrijven tot duizend werknemers evolueerde van 6,58 procent in 2016 tot 6,88 procent in 2017. © Thinkstock

Steeds langere afwezigheden in privésector wegens ziekte of ongeval

Kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's) hebben de voorbije jaren te maken gekregen met steeds meer lange afwezigheden. Hoe groter de kmo, hoe frequenter de ziektemelding. Het gevaar voor een absenteïsmecultuur dreigt dan ook voor veel kmo's. Dat blijkt uit cijfers van HR-dienstverlener Securex.

57 reacties

 • Ludo Marien

  3 jaar geleden
  Laat ons nog maar wat langer werken dan zal dit niet verbeteren.
 • Bart Verbeeck

  3 jaar geleden
  Voor wie zich door werkgever wordt uitgeperst, hier is DE oplossing. Zelfstandigheid.
 • Jennifer Peeters

  3 jaar geleden
  @Guy muis. Je hebt toch nog een tweede hand hé. Mijn man had ooit een gebroken linker pols. Maar omdat hij rechts schrijft is hij gaan werken en heeft hij niet geprofiteerd.
 • Tim Peeters

  3 jaar geleden
  Het neoliberaal gedachtengoed is toch mooi he.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Als je de citroen hard genoeg uitperst krijg je geen sap meer maar de bittere citroenolie.
 1. Hij werd geleefd door zijn manager en stierf met 74 miljoen op zijn rekening
  PREMIUM

  Hij werd geleefd door zijn manager en stierf met 74 miljoen op zijn rekening

  Avond na avond trad Avicii op in de hipste danceclubs overal ter wereld, tot hij totaal opgebrand was. "Het slaaptekort, de jetlags, de stress... Zoiets blijft járen in je lijf zitten", zeggen collega's, allemaal zwaar aangeslagen door de plotse dood van de Zweedse dj. "Avicii werd geleefd door zijn manager". Hij stierf vorige vrijdag met 74 miljoen op zijn bankrekening. De doodsoorzaak is nog niet bekend.
 2. Iedereen verplicht aan de slag tot 67? "Nee, echt niet." Maar iedereen twee jaar langer laten werken en liefst meer? "Ah, ça, oui"
  PREMIUM

  Iedereen verplicht aan de slag tot 67? "Nee, echt niet." Maar iedereen twee jaar langer laten werken en liefst meer? "Ah, ça, oui"

  Nee, Daniel Bacquelaine (65) is niet de beul die u morgen tot 67 zal doen werken als uw rug al jaren pijn doet en de burn-out op de loer ligt. Zo ziét hij er niet uit, de bedaarde Franstalige liberaal, en zo dénkt hij ook niet als minister van Pensioenen. "Iedereen verplicht aan de slag tot 67? Nee, echt niet." Maar iedereen twee jaar langer laten werken en liefst meer? "Ah, ça, oui."
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

Geld