Donderdag, vrijdag en zaterdag blijft 60 procent van de toestellen van Brussels Airlines door een staking aan de grond
Volledig scherm
PREMIUM
Donderdag, vrijdag en zaterdag blijft 60 procent van de toestellen van Brussels Airlines door een staking aan de grond © Eddy Vangroenderbeek©

Staking kost verliesmakend Brussels Airlines pakken geld: “Too big to fail, dat dacht men over Sabena ook”

Ellende voor de getroffen reiziger, maar een financiële ramp voor Brussels Airlines. De komende drie dagen blijven 315 vluchten aan de grond. Gooit het personeel van de verliesmakende luchtvaartmaatschappij met te staken de eigen ruiten niet in? Twee luchtvaartkenners lichten toe.

39 reacties

 • Eric De Rycke

  1 maand geleden
  Boeken dicht zou ik zeggen, dan kunnen ze het werk niet meer neerleggen! ... en de regering, ... geld kwijt! Nieuwe job? Wielrennen.
 • PETER PERMENTIER

  2 maanden geleden
  De vakbond de 3de macht in dit land zet stakingen op met zeer goed overleg, een maatschappij dat 250 miljioen moet terug betalen aan belastings geld, die gaan nu eens staken dat is durven. Maar ja belastings geld dat is van iedereen denken ze bij de vakbonden en terwijl schiet dit land voor 27 miljard euro dieper in de schulden en ons tekort is goed voor 108% van het bbp, wie doet beter in Europa. En maar lullen in de wetstraat, over allerlei maar niets kan dank zij deze schulden.
 • Balve Jacaques

  2 maanden geleden
  de vakbonden zullen gelukkig zijn,weeral een bedrijf naar de vernieling gestaakt.
 • michel vandewiele

  2 maanden geleden
  Misschien al die mensen ook eens een degelijk loon betalen.
 • francois de smedt

  2 maanden geleden
  staken is ok maar staken in een verlieslatend bedrijf is er hard om vragen om een corator aan te stellen en dan niet komen wenen he. ik geef ze nog 1 jaar en dan is het rip brussel airlines
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.