Het Sportpaleis
Volledig scherm
Het Sportpaleis © belga

Sportpaleis verhoogt prijzen: “Concerten niet meer voor iedereen weggelegd”

Na twee jaren zwarte sneeuw onder de coronacrisis stelt de huidige energiecrisis de evenementensector opnieuw voor grote uitdagingen. De energiekosten voor de zalen van Sportpaleis Group zijn meer dan verdubbeld.

 1. 400.000 gezinnen verliezen sociaal tarief: dit betekent de hervorming van de energiefactuur voor uw portemonnee
  PREMIUM
  240

  400.000 gezinnen verliezen sociaal tarief: dit betekent de hervorming van de energiefac­tuur voor uw portemon­nee

  De federale regering is een reeks ingrijpende energiemaatregelen overeengekomen. Zo daalt de btw op stroom en gas definitief naar 6 procent, maar komen er wel accijnzen bij. Daarnaast verliezen 400.000 gezinnen het sociaal tarief, waardoor er bij die gezinnen dit jaar tot 510 euro extra op de jaarafrekening komt. Wij geven antwoord op de belangrijkste vragen over de impact van de hervorming op uw portefeuille.
 2. Al 2.000 gezinnen doen aan energiedelen, maar sommige leveranciers rekenen daarvoor forse kosten aan
  PREMIUM
  45

  Al 2.000 gezinnen doen aan energiede­len, maar sommige leveran­ciers rekenen daarvoor forse kosten aan

  Wie aan ‘energiedelen’ wil doen met familie, buren of vrienden wordt bij sommige leveranciers geconfronteerd met bijkomende kosten. “Daardoor gaat het voordeel al snel verloren”, waarschuwt Vlaams minister Bart Somers (Open Vld). Regulator VREG laat weten dat het de tarieven rond energiedelen vanaf nu meeneemt in de V-test. Bij één leverancier loopt de jaarlijkse kost op tot 150 euro.