De lonen van ambtenaren zullen dit jaar al voor de vierde keer stijgen.
Volledig scherm
De lonen van ambtenaren zullen dit jaar al voor de vierde keer stijgen. © Getty Images

Spilindex vroeger overschreden dan verwacht: maar wanneer stijgt jouw loon? Bekijk het hier

De meeste lonen en sociale uitkeringen zullen al in augustus opnieuw stijgen. Dat maakte het Planbureau vandaag bekend. De spilindex wordt namelijk vroeger overschreden dan verwacht. Maar wanneer stijgt het loon in jouw sector? Wij zochten het uit.

97 reacties

 • Mario Tersago

  1 week geleden
  Gemakkelijk om te zeggen dat je maar een beter betaalde job moet zoeken.. ook simpel om te zeggen dat, als je meer verdient, je meer moet betalen. Dat klopt, maar bv. een manager met 6000€ en 8% opslag, verdient alleen aan indexering meer dan 3x gewone werknemers hun indexering. Dus grootverdieners voelen dit ongeacht, veel minder hard dan de 'normaal verdienende' werknemer. Zowel in belastingen als inflatie surtout.
 • Vital Verstraten

  1 week geleden
  centen ipv procenten, waarom dan nog posten draaien, zware studies volgens, overuren maken, als de medeburger u uw loon van uw werken niet meer gunt. Willen zijn terug naar de DDR, dat fantastisch systeem waar iedereen evenveel heeft en dus allemaal bijna niets. Weten uit de geschiedenis waar dit toe leidt, wel armoede. Welvaar moet geproduceerd worden, en de mensen die klagen, meer geld nodig, ga studeren of zoek u een beter betaalde job en misgun door uw jaloezie ander mensen niet hun loon
 • Dirk Jansen

  1 week geleden
  Aan alle giftige reacties op de ambtenaren. Direct examens doen en ook ambtenaar worden. Zou wel eens ferm kunnen tegenslaan als je je eerste wedde krijgt.
 • pol Van den Berghe

  1 week geleden
  Gaston Miar,Greet Sollie inderdaaden op de eindafrekening mag je ook nog wat terugstorten.
 • Henri Demeer

  1 week geleden
  Hoera , opslag .