Volledig scherm
PREMIUM
© Steven Richardson

Sofie (22) startte als zelfstandige na haar ziekte: “Mijn inkomen is alleen leefbaar omdat ik nog bij mijn ouders woon en thuis niks moet betalen”

Zoveel verdien ikOnze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Na een periode van langdurige ziekte besliste Sofie (22) te stoppen met haar studies en als zelfstandig sociale media-creatieveling aan de slag te gaan. Met haar startersloon van 800 euro kan ze niet alleen gaan wonen. “Als ik voor een bedrijf zou gaan werken, kan ik meer verdienen, maar voor mij is mijn gezondheid veel belangrijker”, zegt ze.

 1. Ziekteverzuim licht gestegen in privésector, daling bij federale ambtenaren

  Ziektever­zuim licht gestegen in privésec­tor, daling bij federale ambtenaren

  Het ziekteverzuim in de privésector is vorig jaar in België licht gestegen. Dat komt door een piek van het middellange verzuim in maart en april, tijdens de eerste lockdown door de coronapandemie, zo blijkt uit een overzicht van hr-dienstverlener SD Worx op basis van de loongegevens van 70.000 werkgevers en bijna 1 miljoen werknemers. Uit voorlopige cijfers van de federale overheidsdienst Volksgezondheid blijkt dat het ziekteverzuim bij de federale ambtenaren dan weer is afgenomen.
 2. Overstap naar onderwijs wordt steeds aantrekkelijker: “Zowel leerkracht kleuter, lager als secundair onderwijs zijn knelpuntberoepen”
  PREMIUM

  Overstap naar onderwijs wordt steeds aantrekke­lij­ker: “Zowel leerkracht kleuter, lager als secundair onderwijs zijn knelpuntbe­roe­pen”

  Ben jij de afgelopen maanden je job verloren door de coronacrisis? Misschien is dit wel het moment om een carrièreswitch naar het onderwijs te overwegen. Steeds meer mensen kiezen voor die overstap, blijkt uit nieuwe cijfers van de Vlaamse Hogescholenraad VLHORA. Ook Merijn Casteleyn (42) ruilde de VTM-sportdienst voor het klaslokaal. “Ik was voortdurend weg en miste alle belangrijke momenten van mijn kinderen, nu pas kan ik volop van hen genieten.” Maar hoe pak je de switch het best aan? En aan wat mag je je verwachten qua loon, pensioen en andere voordelen?
 1. Krisha (29) en Steven (34) betalen maandelijks 1.000 euro aan de hypotheek: “We beseffen heel goed dat we geluk hadden met de hulp van onze familie”
  PREMIUM

  Krisha (29) en Steven (34) betalen maande­lijks 1.000 euro aan de hypotheek: “We beseffen heel goed dat we geluk hadden met de hulp van onze familie”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Met een gezamenlijk inkomen van om en bij de 4.500 euro hoeven Krisha en Steven zich niet veel te ontzeggen. “Maar we doen niet zot met ons geld en kunnen ons zeker niet alles permitteren”, zeggen ze. Zo willen ze elke maand minstens 500 euro sparen en konden ze op financiële hulp van hun familie rekenen. Ze vertellen hoe ze elke maand de eindjes aan elkaar knopen.
 1. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

 2. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur

Geld