Afgelopen week vond er nog een nationale actiedag plaats.
Volledig scherm
Afgelopen week vond er nog een nationale actiedag plaats. © BELGA

Socialistische vakbond kondigt algemene staking aan in november

De socialistische vakbond organiseert een algemene staking in de week van 7 november. Dat heeft voorzitter Thierry Bodson aangekondigd, na afloop van een federaal comité. In de week van 19 september zal ook een nationale actiedag worden georganiseerd, met een concentratie in Brussel.

10 reacties

 • bjorn rega

  1 maand geleden
  hoe iemand het in zijn hoofd kan halen om te staken net nadat de loonkost van bedrijven meer dan 8 procent gestegen is gaat mijn verstand te boven .als ze meer willen waarom niet staken om minder belasting op het loon te moeten afgeven .
 • Renée Schietekat

  1 maand geleden
  Socialisten en staken, een traditie om u tegen te zeggen.
 • Jean Gobin

  1 maand geleden
  de staking frequentie moet hoger minstens iedere maand en liefst voor meerdere dagen ...
 • Fred Kijzer

  1 maand geleden
  Maakt dat een verschil met hun gewone “werkweek”?
 • Jules Steenwinckel

  1 maand geleden
  Waarom NU geen staking vakbonden ? ach ja het verlof komt er aan nietwaar en dat gaan ze niet verpesten . in november nog een beetje verlof er bij .
 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.