Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Slechts 88 vrouwelijke ondernemers mogen zich miljardair noemen: dit zijn de rijkste ter wereld

vrouwendag'Selfmade vrouwen', of vrouwen die de touwtjes zelf stevig in handen genomen hebben én er flink hun boterham mee verdienen. Wereldwijd zouden er 88 zijn die op hun rekening meer dan één miljard dollar hebben staan. Dat blijkt uit cijfers van Hurun Report dat sinds de jaren 90 lijsten met de allerrijksten publiceert. Opvallend: twee derde van die vrouwelijke ondernemers komt uit China, gevolgd door de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

  1. Een symbolisch vrouwelijk voorzitterschap op deze vrouwendag? Peumans: "Als ze de bediening van de knopjes niet kent..."
    Video

    Een symbolisch vrouwelijk voorzitter­schap op deze vrouwendag? Peumans: "Als ze de bediening van de knopjes niet kent..."

    Het is Internationale vrouwendag. "Een goed moment om symbolisch eens een vrouw het Vlaams Parlement te laten voorzitten?", vroeg Villa Politica-gezicht Linda De Win zich hardop af. Caroline Gennez (sp.a) bijvoorbeeld, de vierde ondervoorzitter van het Vlaams Parlement? Dat bleek echter toch niet helemaal naar de zin van voorzitter Jan Peumans (N-VA), die het voorstel met ietwat klungelige en grappige argumenten van tafel veegde. De Win en Gennez konden er best om lachen, al dacht Gennez zichtbaar het hare van de argumenten van de voorzitter en kon ze het niet laten hem fijntjes te wijzen op zijn "ouderwetse mannelijke argumenten". Uiteindelijk maakte Peumans later op de dag toch zijn stoel als voorzitter tijdelijk vrij voor Gennez.

Geld