Shutterstock / Christian Mueller
Volledig scherm
© Shutterstock / Christian Mueller

Slechts 4 procent van Belgische werknemers beschikt over mobiliteitsbudget

Slechts 4 procent van de Belgische werknemers krijgt op dit moment een mobiliteitsbudget van hun werkgever. Dat blijkt vandaag uit de resultaten van een bevraging van hr-dienstverlener Securex bij ruim 1.500 werknemers in mei. Een kwart van de werknemers die een bedrijfswagen hebben, zegt bereid te zijn om die in te ruilen voor een mobiliteitsbudget, en nog eens 22 procent ziet dat enkel zitten onder bepaalde voorwaarden.

4 reacties

 • Karel Van der Merwe

  1 maand geleden
  Het mobiliteitsbudget is met opzet zo ontworpen dat het een totale mislukking moest worden. Zo kon onze geliefde bedrijfswagen gewoon blijven verkocht worden, blijft alles bij het oude, lijkt het alsof onze politici iets 'groens' gedaan hebben, en blijven de autofabrikanten tevreden. Zo moeilijk is het namelijk niet om een wettelijke regeling te ontwerpen die mensen stimuleert om andere vormen van vervoer te overwegen. Maar dat was nooit de bedoeling.
 • raf peeters

  1 maand geleden
  Dat er loonwagens worden uitgedeeld nu ja ware het niet dat die zogezegde loonwagens puur een aanvulling is van loon ,zeg maar extra.Geen enkele verdient daar 1400€ netto in de maand maar dik over de 2200 a 2400€ netto per maand.niet waar?.Och ja zeker. Heel het systeem ondermijnd de sociale zekerheid en vooral bijdrage maar nu staan ze wel al te roepen voor een dikker pensioen maar navenant bijdragen ,nee daarvoor hebben ze al die achterpoortjes uitgevonden.Loonwagen = op waarde rsz betalen
 • Feline Noé

  1 maand geleden
  Ik ben zeer tevreden met mijn bedrijfswagen. Geen enkel ander budget gaat mij kunnen compenseren. Die kilometerstand van de wagen, de slijtage en brandstof zou met mijn wagen pure verlies betekenen wanneer ik het (veel sneller) moet laten onderhouden en wil verkopen met ultrahoge kilometers. Een onderhoud en brandstof kunnen ze misschien betalen. Maar de slijtage/slechtere staat/hogere kilometers van de auto is voor u dan. En met openbaar vervoer ben ik dan 14 uur weg van huis, neen dank u.
 • John Doe

  1 maand geleden
  Ik wil eerst een gratis auto en 1000 euro opslag en dan de kans op een mobiliteitsbudget! Oja, ik ga die kans niet krijgen! Ik betaal er gewoon voor!

Geld