Skeyes-topman Johan Decuyper.
Volledig scherm
Skeyes-topman Johan Decuyper. © BELGA

Skeyes legt minimale dienstverlening weer op tafel

De directie van skeyes vraagt dat de volgende federale regering duidelijke regels opstelt over een minimale dienstverlening wanneer de luchtverkeersleiders staken. Dat heeft skeyes-topman Johan Decuyper gezegd in de Kamercommissie Mobiliteit. “Liefst spreken we dat met de vakbonden af, maar als dat niet lukt, moet de overheid misschien tussenbeide komen”, zo duidde Decuyper na afloop.

  1. Akkoord rond inschakelen van tijdelijk werklozen in de zorg

    Akkoord rond inschake­len van tijdelijk werklozen in de zorg

    De Vlaamse vakbonden en werkgevers uit de social-profitsector hebben een akkoord gesloten rond de tewerkstelling van mensen die door de coronacrisis tijdelijk zonder werk zitten in ondersteunende functies. Die vrijwillige en tijdelijke krachten zijn nodig om de continuïteit te verzekeren in de zorgsector, stellen ze. Vorige week werd al een platform van de VDAB aangekondigd om tijdelijke werklozen te matchen met ondersteunende jobs in de zorg.
  2. Neckermann vraagt bescherming tegen schuldeisers. Alle 59 reiswinkels gaan tijdelijk dicht, reizen boeken kan wel nog online

    Neckermann vraagt bescher­ming tegen schuldei­sers. Alle 59 reiswin­kels gaan tijdelijk dicht, reizen boeken kan wel nog online

    De Belgische reisorganisatie Neckermann vraagt dinsdag de rechtbank van Nijvel om een procedure van gerechtelijke reorganisatie op te starten. Zo wil het bedrijf drie maanden bescherming tegen zijn schuldeisers krijgen, wat Neckermann extra tijd moet geven om financiële steun te vinden en de schulden door corona te heronderhandelen met zijn schuldeisers. “Het kan zo de jobs van zijn 180 medewerkers redden en bij uitbreiding de hele Belgische reissector behoeden voor groot banenverlies”, klinkt het in een persbericht.

Geld